FacebookYoutubeInstagram

Cibulačka

Slovácko Čtení 2. 12. 2017
Cibulačka

Tip na polévku pro sobotní sváteční stůl.

Foto: ilustrační foto

Recepty od Markéty

INGREDIENCE
500 g kuchyňské cibule 
75 g másla
bobkový list
1 dl suchého bílého vína
1 lžíce mouky
1 l domácího kuřecího vývaru 
sůl, pepř

POSTUP
Cibuli krájíme na půlměsíčky, nebo na velké kostky. V hrnci rozpustíme máslo. Na rozpuštěné máslo vhodíme veškerou cibuli a přidáme bobkový list, cibuli restujeme a mícháme, dokud lehce nezměkne. Snížíme plamen na „mírný“ a za občasného míchání restujeme. Celý proces trvá asi hodinu. Přidáme 1 dl suchého bílého vína a mícháme, dokud se téměř neodpaří. Zasypeme lžící mouky. Po Povaříme a přidáme kuřecí vývar. Podáváme s opečenou bagetou.

Autor: mak

Vaše názory

Co nevíte o fast foodu?

Uherské Hradiště

Co nevíte o fast foodu?

V posledních letech začal velký boom zdravých a bio potravin, lidé přemýšlí nad skladbou potravin a přesto...

30. 11. 2017
Víme, co se sluší a patří? Malá exkurze do zásad etikety

Slovácko

Víme, co se sluší a patří? Malá exkurze do zásad etikety

Dříve slovo etiketa znamenalo lístek se jménem, jímž se u francouzského královského dvora označovalo místo u stolu....

30. 11. 2017
Jak se postavit ke kritice

Slovácko

Jak se postavit ke kritice

Představme si, že nás něco na někom štve. Nejlepší možnost je tu věc ventilovat a říct o...

28. 11. 2017
Hruškový koláč

Slovácko

Hruškový koláč

Ingredience 5 pevných hrušek skořice 5 lžic medu 200 g másla 3 vejce 200 g medu 200...

26. 11. 2017
TOPlist