FacebookYoutubeInstagram

Jedlé kaštany v kuchyni

Slovácko Čtení 4. 11. 2017
Jedlé kaštany v kuchyni

Jedlé kaštany.

Foto: ilustrační foto

Recepty od Markéty

Ingredience
jedlé kaštany
koření de chuti
Postup
Začíná nám sezóna jedlých kaštanů. Kaštany se dají upravovat na více způsobů. Vařené, pečené v troubě nebo na pánvi. My jsme si vybrali ty pečené na pánvi. Na středně rozehřátou pánev nasypeme nařízlé kaštany a za občasného promíchání a zatřesení pánví pečeme do ztmavnutí (ne zčernání) skořápky cca 10 minut, naříznuté kříže se nám začnou otevírat a pukat. Takto upečené kaštany po mírném zchladnutí oloupeme i se slupkou pod skořápkou. Můžeme podávat s masem nebo jako pochoutku samotné.

Autor: mak

Vaše názory

Škola ukáže směr, kterým se v životě vydat

Slovácko

Škola ukáže směr, kterým se v životě vydat

Když přijde ta chvíle, kdy bude rozhodnuto o oboru, který chcete studovat, dostává se na řadu výběr...

1. 11. 2017
Při výběru školy nešlápněte vedle

Slovácko

Při výběru školy nešlápněte vedle

Nadešel ten čas, kdy je potřeba vybrat správnou střední nebo vysokou školu. Někdy velmi těžké rozhnodutí, protože...

30. 10. 2017
Makový koláč bez mouky

Slovácko

Makový koláč bez mouky

Ingredience Korpus: 1 hrnek jemně strouhaného kokosu 1 hrnek kešu 1 hrnek mandlové mouky nebo mletých mandlí ...

29. 10. 2017
Lasagne

Slovácko

Lasagne

Ingredience 4 porce 300 g lasagní 100 g bešamelu 100 g parmazánu 150 g rajčatové omáčky ...

28. 10. 2017
TOPlist