FacebookYoutubeInstagram

Pečená pražma

Slovácko Čtení 10. 3. 2018
Pečená pražma
Foto: ilustrační foto

Recepty na víkend

Suroviny:

•     2 ks pražmy

•    citron

•    sůl, pepř

•    máslo

•    tymián

Postup:  Tuto výbornou rybu nejdříve vykucháme. Poté dobře omyjeme a usušíme. Dovnitř ryby dáme pár plátků citronu a pár snítek tymiánu, popřípadě jiné bylinky. Do zapékací misky nebo pekáčku dáme máslo, trochu ho přidáme i dovnitř ryby a celou ji s ním potřeme. Pražmy osolíme a opepříme, poté pečeme v předehřáté troubě asi na 200 °C z každé strany 15 minut. Podáváme s hranolky, bramborovou kaší nebo s čímkoliv, na co máme chuť. Místo másla můžeme použít olivový olej.

Autor: nik

Vaše názory

Nezvaný host jménem šeroslepost

Slovácko

Nezvaný host jménem šeroslepost

Nejznámější oční vadou, která nás ohrožuje zvláště v zimních měsících a v nevlídném počasí, je šeroslepost. Nedostatek...

9. 3. 2018
Naše oči jsou důležitým orgánem v těle. Jak o ně pečovat a chránit je?

Slovácko

Naše oči jsou důležitým orgánem v těle. Jak o ně pečovat a chránit je?

Oko - v průměru 25mm barevná koule olemovaná stovkami řas. Existují různé druhy, barvy, typy očí. I...

7. 3. 2018
Jak využít ocet v domácnosti?

Slovácko

Jak využít ocet v domácnosti?

Ocet, tato typicky štiplavá tekutina má mnohé využití, není dobrý jenom k jídlu, ale lze je využít...

5. 3. 2018
Splňte si svůj sen, začněte s jeho přípravou hned!

Slovácko

Splňte si svůj sen, začněte s jeho přípravou hned!

Každý má nějaký sen. Každý o něčem sní a možná má i svůj wish list, tedy seznam...

2. 3. 2018
TOPlist