FacebookYoutubeInstagram

Den, kdy si může každý otevřít svůj vlastní gastropodnik

Uherské Hradiště Podnikání 17. 10. 2018
Den, kdy si může každý otevřít svůj vlastní gastropodnik
Foto: ilustrační foto

Koná se food festival Restaurant Day!

Mezinárodní festival všech milovníků dobrého jídla a pití založený na principu tzv. pop-upů - to je Restaurant Day, který letos míří poprvé do Uherského Hradiště. Na jeden den si tak může kdokoli otevřít svou vlastní restauraci, bistro nebo kavárnu a pohostit své známé a kolemjdoucí tím nejlepším ze své kuchyně.

Předposlední říjnovou neděli 21. října se nádvoří bývalé jezuitské koleje v Uherském Hradišti promění v kulinářskou Mekku. Na 20 amatérských kuchařů i profíků si v prostorách historické budovy otevře mezi 11.00-15.00 improvizované restaurace a nabídne návštěvníkům své kulinářské umění. Lidé si zde budou moci pochutnat na sladkých, slaných, teplých i studených pokrmech a nápojích domácí produkce. Dorty a zákusky, palačinky, dýňová polévka s chilli papričkami, sushi, party burgery s kozím sýrem, šunkové sandwiche s plátkem manga a chilli, špecle, dušené vepřové nebo třeba lokální čepované pivo z minipivovarů. Toť jen malá ukázka z toho, na co se mohou návštěvníci uherskohradišťského food festivalu těšit. Z nepřeberného množství nabízených pokrmů si tak vybere doopravdy každý.

Koncept festivalu "dočasných restaurací na jeden den", během nichž si může kdokoli vyzkoušet roli kuchaře a pohostit příchozí návštěvníky, vznikl jako komunitní projekt před 7 lety ve Finsku. Festival získal u veřejnosti velmi rychle na popularitě a v průběhu několika let se rozšířil po celém světě. V České republice se koná každoročně na několika místech, ve Zlínském kraji pak naposledy v září tohoto roku ve Zlíně. V případě Uherského Hradiště se přitom jedná o zcela 1. ročník.

Cílem akce je nejen umožnit lidem prezentovat své kulinářské umění, ale rovněž se společně bavit, setkávat, inspirovat a sdílet mezi sebou nové kulinářské zážitky.

Máte-li tak zájem zažít neopakovatelnou atmosféru ojedinělého food festivalu v České republice, rozhodně si nenechte tuto akci ujít. Vstup je pro návštěvníky volný.

Autor: Monika Podolská

Vaše názory

Zlatá perla aneb jak se rodí živý klenot

Slovácko

Zlatá perla aneb jak se rodí živý klenot

Letos v dubnu Lenka Výmolová se svým synem Janem Kunovským navštívili ostrov Palawan, který je považován za...

15. 10. 2018
U příležitosti výroční založení královského města vzniká organizace Naplno pro Hradiště

Uherské Hradiště

U příležitosti výroční založení královského města vzniká organizace Naplno pro Hradiště

U příležitosti 761. výročí založení královského města Uherské Hradiště, které připadá na 15. října, byl slavnostně ustanoven...

15. 10. 2018
NAPLNO: Vymeteme byrokracii a posílíme digitalizaci

Uherské Hradiště

NAPLNO: Vymeteme byrokracii a posílíme digitalizaci

Nejen podnikatelé, ale také spousta občanů si v poslední době oprávněně stěžuje na růst byrokracie. Proto si...

4. 10. 2018
Michal Dvouletý: Pomoc živnostníkům se vrátí díky novým nebo lépe placeným pracovním místům

Uherské Hradiště

Michal Dvouletý: Pomoc živnostníkům se vrátí díky novým nebo lépe placeným pracovním místům

Každá radnice musí napomáhat tomu, aby se na území města dařilo velkým zaměstnavatelům i drobným podnikatelům a...

4. 10. 2018
TOPlist