Inzerce
FacebookYoutubeInstagram

Jarošovský pivovar má za sebou úspěšný rok

Jarošov Podnikání 13. 2. 2019
Jarošovský pivovar má za sebou úspěšný rok

Před dvěma lety nový Jarošovský pivovar uvařil první várku piva. A asi dobře. Protože poptávka po místním zlatavém moku vysoce překročila plány managementu pivovaru. Proto byl v druhé polovině roku 2018 vyjednán úvěr od České spořitelny na nákup technologie umožňující zvýšení kapacity výroby. Nyní se výstav pivovaru zvýšil až na 10 000 hl/rok.   

„V roce 2018 jsme uvařili 4 270 hl, což je o 1 750 hl více než v loňském roce,“ prozradil ředitel pivovaru Miroslav Harašta.

Pivovar v loňském roce (mimo svou stálou produkci) nabídl přátelům Jarošovského piva 9 speciálních piv. Plánuje, že v letošním roce jejich počet ještě zvýší - je to reakce na zájem a oblibu pivních speciálů. Ten první v letošním roce navazuje na tradici místního pivovarnictví. Jde o Jarošovský Ursus 19%. Ten byl poprvé v původním Jarošovském pivovaru uvařen ve 30. letech 19. století. V jeho vůni rozeznáte karamelové tóny s dozvuky lehké připáleniny a jemné chmelové okořenění. Po napití vnímáte střední chmelovou hořkost a robustně plné tělo piva s lehounkým alkoholovým podtónem. Posledním vjemem je chuť napalovaného sladu, také karamele s dozníváním až do tónů hořké čokolády.

V únoru se milovníci dobrého piva mohou těšit na Jarošovskou Valentýnskou 13%. Jde o tematicky vyrobené pivo, valentýnsky barevně laděné, které ale zůstává chlapsky hořké. Samozřejmě (mj.) během roku pivovar nabídne i loňské úspěšné speciály: Letňák 11% a Cérka 13%.

Další novinkou je vybudování Minimuzea Jarošovského piva přímo v areálu pivovaru. Návštěvník se zde může seznámit s historií pivovarnictví na Slovácku. Pravidelné exkurze s odborným výkladem probíhají každý pátek od 16 hodin. Zájemci si mohou zarezervovat místo na tel. 608 136 482 nebo na e-mailu .zc.ravovipyksvosoraj@ofni

„Navazujeme na vše dobré, co nás minulost naučila, a děkuji všem, kteří nám pomohli tento záměr dotáhnout do konce!  Vážíme si těch střípků historie, které u nás můžete vidět, protože vařit pivo je řemeslo, a to, jak známo, se učí od otců a dědů,“ uzavřel Miroslav Harašta.

Čtěte více
Autor: BZ

Vaše názory

Čambala převzal kormidlo Hamé

Babice

Čambala převzal kormidlo Hamé

Hamé v Babicích má nového šéfa. Do křesla ředitele závodu usedl Vojtěch Čambala, který doposud zastával pozici...

22. 1. 2019
Já to tedy beru, šéfe!

Slovácko

Já to tedy beru, šéfe!

Kdo by neznal satirickou komedii Petra Schulhoffa Já to tedy beru, šéfe! Dvojice náborářů se v ní...

22. 1. 2019
Žák Firemní školy, budoucí zaměstnanec MESITu

Uherské Hradiště

Žák Firemní školy, budoucí zaměstnanec MESITu

Pomalu, ale jistě se žákům základních škol a jejich rodičům blíží termín rozhodnutí, kterým směrem se vydat...

14. 1. 2019
Opozice: Vedení města se zřejmě bojí naší spolupráce, a proto se nás pokusila rozhádat. Marně!

Uherské Hradiště

Opozice: Vedení města se zřejmě bojí naší spolupráce, a proto se nás pokusila rozhádat. Marně!

Opoziční strany ANO, Nestraníci pro Hradiště, Naplno pro Hradiště, Piráti, KSČM a ČSSD byly na základě usnesení...

10. 1. 2019
TOPlist