FacebookYoutubeInstagram

Na český trh vstupuje cider Black Hill

Uherský Brod Podnikání 3. 8. 2017
Na český trh vstupuje cider Black Hill

Pivovary Lobkowicz uvádí na český trh nový jablečný Cider Black Hill. Tím vstupuje do nového segmentu alkoholických nápojů a vychází vstříc zvýšenému zájmu konzumentů o nové a netradiční příchutě nápojů.

Vyrábí se z kvašeného jablečného moštu a v jeho chuti i vůni jsou proto příjemně cítit čerstvá jablka. Je mírně perlivý, velmi osvěžující a určený primárně ke konzumaci v horkých letních měsících. Cider Black Hill obsahuje 4,5% alkoholu – patří tedy mezi tzv. polosuché cidery. Cider Black Hill oslovuje ženy i muže ve věku 25-45 let, kteří žijí moderním životním stylem, tráví hodně volného času s přáteli, mají pozitivní myšlení a rádi experimentují.

„Zahájením výroby Cideru Black Hill vstupujeme do zcela nového segmentu trhu. V cideru vidíme značný obchodní potenciál, neboť využijeme aktuální trend rostoucí poptávky po nových a neobvyklých příchutích. Black Hill nabízí zajímavou alternativu zejména ke sladovým alkoholickým nápojům. Věříme, že bude mít úspěch i u zákazníků, kterým z nějakých důvodů nevyhovuje hořká chuť klasického piva nebo ochucených nápojů na bázi pivních limonád. Zvláště v letních měsících ho budou vyhledávat i konzumenti vína kvůli výrazně nižšímu obsahu alkoholu,“ říká Jan Novák, marketingový ředitel skupiny Pivovary Lobkowicz.

Black Hill bude alternativou ke sladovým nápojům, pivu a pivním limonádám a díky nižšímu obsahu alkoholu také k vínu. Cider Black Hill bude k dispozici v sudech a zájemci ho najdou ve velkoobchodech i gastronomických zařízeních po celé republice.

Obecné informace o cideru

Kvalitní cider se vyrábí ze speciálních odrůd jablek. Obvykle se míchá z několika jablečných odrůd, aby byl dosažen vhodný poměr sladkosti, hořkosti a kyselosti výchozího moštu. Vylisovaný jablečný mošt kvasí v nerezových tancích s řízenou teplotou kvašení, která zajistí zachování aromatických látek v nápoji. V důsledku probíhajícího kvašení se na dně lahví může vytvářet zákal, který však není na závadu. Podle objemu alkoholu se cidery dělí na sladké (do 3% alkoholu), polosuché (3 - 5%) a suché (nad 5%).

Kvašený jablečný nápoj znali už v antice, řecky se nazýval „sikera“, latinsky „sicera“ a hebrejsky „šekar“. První středověké zprávy o výrobě cideru v Evropě pocházejí z doby Karla Velikého. První vědecký spis o výrobě cideru De vino et pomaceo vytvořil osobní lékař Karla IX. v roce 1588. Cider je dnes velice populární v Evropě, především v její západní části. V anglicky mluvících zemích se nazývá „cider“, v Francii „cidre“, ve Španělsku a Portugalsku „sidra“.

Čtěte více
Autor: Marek Pivka

Vaše názory

Jakou vysokou zvolit? Rozhovor s rektorem Vysoké školy Karla Engliše

Brno

Jakou vysokou zvolit? Rozhovor s rektorem Vysoké školy Karla Engliše

Je opět doba, kdy někteří maturanti hledají vysokou školu pro pokračování studia. Jak si dobře vybrat soukromou...

30. 6. 2017
Rektor Koudelka: Soukromé vysoké školy se musí prosadit přes chytré nápady

Brno

Rektor Koudelka: Soukromé vysoké školy se musí prosadit přes chytré nápady

Jste rektorem vysoké školy. Občas však zaznívá, že je u nás vysokých škol hodně. Nyní je...

12. 6. 2017
Krize skláren končí. Trh v Rusku se otevírá

Strání

Krize skláren končí. Trh v Rusku se otevírá

Moskva a Krasnodar. Do ruské metropole a do bezmála milionového města na Kubáni poputují první dvě zakázky,...

26. 5. 2017
Ve Starém Městě začnou vyrábět kabely do minometů

Staré Město

Ve Starém Městě začnou vyrábět kabely do minometů

Smlouvu na dodávku klíčových komponentů pro švédský program samohybných minometů Mjölner uzavřela společnost Ray Service ze Starého...

22. 5. 2017
TOPlist