FacebookYoutubeInstagram

K ochutnání byly dezerty Lady Baker z MasterChef

Uherské Hradiště Společnost 16. 5. 2019
K ochutnání byly dezerty Lady Baker z MasterChef
Foto: Monika Podolská

Mezinárodní festival, určený pro všechny milovníky dobrého jídla a pití, zavítal již podruhé do Uherského Hradiště. Osmnáct amatérských i profi kuchařů si v prostorách bývalé jezuitské koleje otevřelo svůj vlastní gastro podnik a pohostilo kolemjdoucí tím nejlepším ze své kuchyně.

První květnová neděle zaplnila areál jezuitské koleje nespočtem kulinářských dobrot i návštěvníků. Ti se zde setkali na food festivalu Restaurant Day, který je zajímavý svým ojedinělým konceptem. Díky němu si může kdokoli na jeden den otevřít svou vlastní restauraci a ukázat světu své kulinářské umění.

Festival nabídl bohatý výběr slaných, sladkých, studených i teplých pokrmů a nápojů domácí produkce. Dorty a zákusky, koláče, muffiny, donuty, sušenky, pomazánky, polévky, sandwiche, burgery, sushi, sušené maso, chilli con carne, hovězí líčka na víně nebo třeba jarošovské pivo...

Velký zájem vzbudily dezerty od Kateřiny Kolbové alias Lady Baker ze Zlína, známé z kuchařské show MasterChef. Kolbová představila čokoládové dortíky, choux (tj. větrník), pistáciové buchty nebo grepové tartaletky Kačaletky, s kterými zabodovala i u poroty v gastro soutěži. Několikametrové fronty zájemců, kteří toužili tyto dezerty ochutnat, měly za následek jediné - za pouhých 90 minut od zahájení akce měla Kolbová jako první z účastníků vyprodáno. „Vůbec by mě nenapadlo, že budou mít moje zákusky takový úspěch. Jsem nadšená a šťastná, že všem chutnalo. Jen mě mrzí, že se nedostalo na všechny, co si tu nekonečnou frontu vystáli. Akce byla ale skvělá a už teď se těším na další ročník!“ pochvalovala si Kolbová. Ostatní prodávající ji záhy následovali.

Oblíbené byly i alko nanuky NaNook od Aneli Mrázové, řepové burgery od Ester Tomanové nebo nové příchutě poctivé Zázračné limonády (např. Nakouřená višeň s kapkou whiskey či celerová soda Bestceler). Na své si přišli také bezlepkáři, vegani nebo příznivci raw stravy.

I přes nepříznivé počasí se akce vydařila, přilákala přes stovku spokojených návštěvníků. „Jsem příjemně překvapena chutěmi i prezentací dnešní akce. Hradiště prostě žije!“ sdělila Lucie, jedna z návštěvnic festivalu.

Další ročník Restaurant Day UH odstartuje již 29. září.

Čtěte více
Autor: Monika Podolská

Vaše názory

Děti, pop a jazz přispěly na léčbu 26 tisíci

Uherské Hradiště

Děti, pop a jazz přispěly na léčbu 26 tisíci

Čtvrtý ročník open air koncertu Děti, pop a jazz aneb Děti pomáhají dětem byl pojat benefičně. K...

15. 5. 2019
Vítězka Zpěváčka chce být jako Vlasta Grycová!

Ratíškovice

Vítězka Zpěváčka chce být jako Vlasta Grycová!

Titul 5. ročníku Zpěváčka Slovácka si v konkurenci 37 finalistů v kategorii do 10 let vyzpívala v...

14. 5. 2019
Premiéra zavedla diváky na dědinu

Uherské Hradiště

Premiéra zavedla diváky na dědinu

Stovka malých tanečníků v pátek potěšila kompletně zaplněný sál Klubu kultury v Uherském Hradišti. Premiéru pořadu Na...

14. 5. 2019
Street69 zahráli jak v současné, tak v původní sestavě

Uherský Brod

Street69 zahráli jak v současné, tak v původní sestavě

Sobotní Náš festival plynule navázal na předchozí ročník, kdy skupina Street69 společně se svými hosty slavila 1...

13. 5. 2019
TOPlist