FacebookYoutubeInstagram

Burčák v kostce

Zajímavosti 3. 9. 2008
Burčák v kostce

Základem jsou sladké odrůdy - Vinaři nyní lisují šťávu především z Muškátu moravského a Irsaye Olivera.

Inzerce

Ze zákona jeho definice zní, že se jedná o částečně prokvašený hroznový mošt obsahující nejméně 1 % alkoholu

Musí být vyroben z hroznů, které uzrály na území České republiky

Prodávat se může pouze od 15. 8. do 30. 11.

Má vysoký obsah vitamínu B

Pravý burčák je vždy jen několik hodin

Slouží jako osvědčený prostředek proti chorobám žaludku

Barvu má světle žlutou až zelenkavou, hnědá či růžová značí nekvalitní nápoj

Autor: zde

Vaše názory

Nejlepší je teplý

Slovácko

Nejlepší je teplý

Trefit pravý burčák není vůbec snadné. Jeho kulminační doba se totiž počítá ne na dny, ale pouze...

3. 9. 2008
Na kvalitu dohlédne inspekce

Slovácko

Na kvalitu dohlédne inspekce

Na lidi toužící po burčáku čekají ze strany prodávajících dvě možná rizika. Tím prvním je možnost toho,...

3. 9. 2008
Burčák opět začíná dobývat Slovácko

Slovácko

Burčák opět začíná dobývat Slovácko

Částečně zkvašený hroznový mošt, lidově nazvaný burčák, začíná opět lákat svou nezaměnitelnou vůní a chutí. Ten, kdo...

3. 9. 2008
Desítku trefím klidně hned

Veselí nad Moravou

Desítku trefím klidně hned

František Kotek z Veselí nad Moravou oslavil v letošním roce kulaté jubileum osmdesát let. Při pohledu zpátky...

2. 9. 2008
TOPlist