Valentýnské RED VELVET muffiny

Valentýnské RED VELVET muffiny
Foto: ilustrační foto
Slovácko Volný čas 12 / 02 / 2021

Valentýnskými muffiny můžete překvapit svou lásku

Těsto

125 g hladké mouky

1/4 lžičky prášku do pečiva

1/4 lžičky soli

1 lžíce kakaa

60 g másla

150 g cukru krupice

1 velké vejce

1/2 lžičky vanilkového extraktu

120 ml podmáslí

červená potravinářská barva

1/2 lžičky bílého vinného octa (můžete vyměnit i za obyčejný ocet)

1/2 lžičky jedlé sody

Postup

Ve větší míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a kakao. V jiné míse vyšlehejte změklé máslo společně s krupicovým cukrem do světlé nadýchané pěny. Přidejte vejce a vanilkový extrakt a zašlehejte do směsi, až se vše krásně spojí. Do hrnku si odměřte podmáslí, přidejte červené barvivo a dobře promíchejte.

Do mísy s vyšlehaným máslem přidejte polovinu mouky s kakaem a ručním šlehačem na nízké otáčky zašlehejte, pak přilijte podmáslí a opět dobře zapracujte. Nakonec přidejte druhou polovinu moučné směsi a vše dobře prošlehejte.

V malé misce nebo hrnku si smíchejte jedlou sodu a ocet, pozor, vypění to, a pomocí stěrky rychle vmíchejte do těsta. Těsto rozdělte rovnoměrně do 12 košíčků a dejte péct do vyhřáté trouby. Možná se Vám bude zdát těsta málo, ale při pečení vyběhne. Troubu si předehřejte na 170 stupňů, Pečte 18-20 minut. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. Jakmile muffiny úplně vychladnou, plňte krémem…

TIP: Říká se, že červené těsto vznikne reakcí jedlé sody a kakaového prášku. To je sice pravda, ale nikdy nezpůsobí žádanou červenou barvu, proto se do těsta přidává červené barvivo. Můžete použít gelové, tekuté nebo i obyčejné práškové, které koupíte za pár korun v každém větším supermarketu.

KRÉM

250 g mascarpone

2 lžíce moučkového cukru

1/2 lžičky vanilkového extraktu

200 ml smetany ke šlehání 40%

Postup

Mascarpone vyšlehejte společně s cukrem a vanilkovým extraktem, přilijte smetanu a nejprve pomocí stěrky lehce promíchejte. Pak pomocí šlehače pomalu vyšlehejte na pevný krém. Nastavte si šlehač na nízké otáčky, aby se krém nepřešlehal. Pokud použijte smetanu s nižším obsahem tuku (33%), krém nebude tak pevný, ale na chuti mu to určitě nic neubere.

Krém přendejte do sáčku se zdobicí trubičkou a nastříkejte na všechny dortíky. Pokud máte po ruce čerstvé jahody, maliny či borůky, můžete přizdobit, vypadají pak skvěle.

Zdroj: vikendovepeceni

Tagy článku

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace