Velikonoční beránek

Velikonoční beránek
Foto: ilustrační foto
Slovácko Volný čas 10 / 04 / 2020

Mezi nejoblíbenější patří beránek z tvarohového těsta

SUROVINY
250 g másla
250 g tvarohu
250 g cukru krupice
250 g polohrubé mouky
3 ks vejce
půl pytlíku prášku do pečiva
citronová kůra

POSTUP: Máslo a tvaroh dobře utřeme s vejci a cukrem. Do směsi přidáme prosátou mouku, prášek do pečiva a citronovou kůru.
Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme moukou a nalejeme do ní těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 30-45 minut. Jakmile je vlažný, opatrně jej z formy vyklopíme, rozinkami na párátku mu nazdobíme očička a ovážeme kolem krku mašlí.

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace