Bramborová máčka bude pro vás hračka
Foto: iDobryDen.cz
Pokrmy z brambor patřily k tradičním jídlům, která se v lidovém prostředí v mnoha podobách běžně vyskytovala. Jedním z oblíbených byly bramborové omáčky, jež se připravovaly především v období od konce léta. Receptura se v jednotlivých regionech i domácnostech odlišovala a nabízela tak podle dostupnosti dalších ingrediencí řadu variant, z nichž některé si budete moci vyzkoušet a ochutnat pod dohledem zkušených kuchařek, stejně tak přípravu chleba, který se k bramborovým omáčkám podával.
A právě pokrmy z brambor budou hlavním tématem dalšího pokračování tvořivého programu ve Slováckém muzeu, který se uskuteční v sobotu 2. listopadu od 9.00 do 12.00. Nebude také chybět malý receptář bramborových omáček, který bude připraven pro každého návštěvníka. Vstupné je 40 korun.