Co se jedlo na Vánoce, bylo jenom jednou v roce!

Co se jedlo na Vánoce, bylo jenom jednou v roce!
Uherské Hradiště Kultura 29 / 11 / 2016

Ve Slováckém muzeu se bude v sobotu 3. listopadu vařit vánoční jídlo od 9.00 do 12.00. Na vánočním stole nechyběl v minulosti pokrm uvařený ze sušeného ovoce. Místně byl nazýván zavařenina nebo také muzika. Mnoho rodin tuto tradici dodržuje a při štědrovečerní večeři má jako doplněk také tuto muziku nebo „modernější“ kompotované ovoce zavařené během léta. Součástí štědrovečerní tabule pak byly především různé kaše - často jahelná, která se mohla dát také zapéct se sušeným nebo kompotovaným ovocem. Jak připravit tato chutná a přitom sváteční jídla, tentokrát ve Slováckém muzeu naučí Marie Káčerová. Doprovodným programem bude komentovaná prohlídka výstavy Zima na Slovácku o pracích spojených se zimním obdobím i zvycích provázejících adventní a vánoční čas. Proběhne ve velkém výstavním sále v 10.00. 

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace