Co vonělo z hradní kuchyně

Co vonělo z hradní kuchyně
hrad Buchlov Kultura 11 / 09 / 2013

Výjimečné prohlídky spojené s hostinou nabídne středověký hrad Buchlov. Na sobotu 14. září je připraven třetí ročník hradního hodování. Ochutnáte jídla z dávné i nedávné historie, spatříte dobové předměty sloužící ke stolování a přípravě jídel z depozitáře hradu a tradičně se budou mydlit šermíři.
Na druhém hradním nádvoří bude stylově oděný kastelán Rostislav Jošek se svou chotí nabízet k ochutnání kaše, placky, sýry, ryby a pokrmy z historického dymníku. Pro nenasytné gurmány jsou připraveny limitované prohlídky hradu spojené s hostinou. Ceny vstupného činí 300 Kč, děti zaplatí 200 Kč a rodinný lístek přijde na osm stovek. Gastroprohlídky začínají v 10.00. Zkrácený historický výklad bude doplněný o ochutnávku pokrmů, prohlídky ve skupinách maximálně dvaceti osob budou pouze do vyčerpání připravovaných pokrmů! upozorňuje kastelán.
A na co se může váš mlsný jazyk těšit? V černé kuchyni ochutnáte pečivo a sladkosti, v kapli víno a medovinu, rytířský sál nabídne slavnostní tabuli (ochutnávka polévky, masa, zvěřiny, drůbeže, ...), z II. nádvoří zavoní i sele!

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace