Dáte si na Rochusu voňavou jitrnici?

Dáte si na Rochusu voňavou jitrnici?
Mařatice Kultura 20 / 02 / 2019

Ve skanzenu Rochus se snaží veřejnosti co nejvěrněji přiblížit život na dědině v minulém století. Nemůže tedy chybět ani zabijačka a fašank, které patřily k zimnímu koloritu v obcích. Masopustní období trvající od Tří králů do Popeleční středy bylo vždy časem zábav, bujarého veselí a také časem zabijaček.
Slovácká zabijačka se ve skanzenu uskuteční v sobotu 23. února od 11.00 do 15.00. „Návštěvníci určitě rádi ochutnají čerstvé jitrnice, tlačenku, ovarovicu, klobásky a mnoho dalších specialit přímo od šikovného řezníka, zabijačkové dobroty bude pak možnost zapít jarošovským pivem. A protože ke každé pořádné zabijačce patří také dobré buchty, nebudou chybět koláčky, domácí báleše a patenty, ani fašankové koblihy nebo boží milosti,“ zve na akci všechny milovníky tradiční slovácké kuchyně programová pracovnice Ivana Šišperová.
„Snažíme se široké veřejnosti co nejvěrněji přibližovat život na dědině v minulém století, návštěvníci se tak seznámí s masopustními tradicemi a fašankovými zvyky, děti si vyzkouší svůj um v tradičně zaměřené tvořivé dílničce. Velmi nás těší spolupráce s komunitní kavárnou Cafe 21 a také s Centrem slováckých tradic, to nabídne na zahřátí košt regionálních pálenek,“ láká na akci ředitel skanzenu Jan Blahůšek.

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace