Hrozí vám Cyrhóza, zatím jen hudební!

Hrozí vám Cyrhóza, zatím jen hudební!
Foto: pas  /  Degustující strunná sekce Cyrhózy Staňa (vlevo) a Pepa (uprostřed).
Jankovice Kultura 07 / 02 / 2017

Dámská sekce degustátorů v Jankovicích byla se vzorky pálenek nadmíru spokojená

Celkem 220 vzorků předložili degustátorům v Jankovicích. Jedenadvacet odborníků si tak mohlo jako první smlsnout na 111 pálenkách z modrého ovoce, 19 meruňkovicích, o jeden vzorek více bylo višní s mirabelkami, k ochutnání se nabízelo i 23 hruškovic, 26 kalvadosů a směsek nebo jedenadvacet likérů.
První tři komise hledající šampiony tvořili ostřílení borci ze Starého Města. Rockovou dvojici Lasas & Beďa doprovodil Bohuš Crla, Laďa Košík, Jan Hubík a Pavel Sukovitý. Mezi známými místními degustátory nechyběla strunná sekce kapely Cyrhóza Staňa Flašar a Pepa Katrňák, jen místo bubeníka Zbyňka Surovce zaujal Michal Vlček z Tupes.
Tradičně poslední, devátou komisi tvořily ženy. „Slivovice jsou výborné, máme pocit, jako bychom vyfasovaly archivní vzorky, protože letošní úroda byla mizerná,“ poznamenala Jiřina Grebíková, která opět zasedla ke stolu s Jarmilou Říhovou a Martou Remešovou. Po bedně se slivovicí jim přistála druhá, plná pálenek z višní a třešní.
Která slivovice, peckovice, jádrovice nebo likér degustátorům nejvíce chutnaly a kdo si odnese titul šampiona koštu, to se dozvíme v sobotu 11. února v 19.00. Vítězové obdrží ručně malované láhve s diplomem. Dvadvacátý košt však začíná už v 15.00, kolem osmé večerní zahraje kapela Cyrhóza. Občerstvení stejně jako bohatá tombola jsou zajištěny.  
„Letos bude k ochutnání jeden vzorek pálenky z ostružin, broskví a dva vzorky oskorušovice, láká za organizátory Milan Sentl, předseda TJ Jankovice. Degustátoři si pochvalovali, že ani jeden vzorek nebyl špatný, tak doufám, že stejně spokojení budou i návštěvníci koštu, věří Sentl.

Tagy článku

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace