Na Martina husa, bude zamaštěná pusa!
Foto: SM / Z muzea si odnesete také skvělé recepty.
Již tradičně v rámci programu Vaříme v muzeu! se první sobotu v měsíci v hlavní budově Slováckého muzea ve Smetanových sadech rozline příjemná vůně. Návštěvníci se totiž mohou těšit na vaření husích specialit. Každý z nás si spojí pečenou husu s oslavou hodů, a to nejen o svátku sv. Martina. Ovšem pečínka není jediná dobrota, která se z husy připravovala, sdělila etnografka Lenka Vlková. Anna Káčerová připraví pochoutky nejen z husího masa, ale také z drobů. Na co konkrétního se můžete těšit? Před zraky návštěvníků uvaříme husí kaldoun, paštiku z jater a pečenou husu s lokšemi, doplnila Vlková. Gastronomická akce se uskuteční v sobotu 3. listopadu od 9.00 do 12.00, tak neváhejte a přijďte se inspirovat, jak nejlépe pohostit na sv. Martina