Nejlepší káva na Kávafestu

Nejlepší káva na Kávafestu
Foto: ilustrační foto
Zlín Kultura 08 / 10 / 2016

Dáte si ji ráno, protože jinak se vám oči prostě neotevřou? Pokud ano, tak si určitě nenechejte ujít Kávafest. Akci, na které se o své milované kávě dozvíte spoustu zajímavých věcí.
Festival Kávafest 2016 je určen nejen lidem, kteří tento mok milují, ale i těm, jež se s jeho rafinovanou chutí teprve seznamují. Bude se konat v kavárnách ve Zlínském kraji do 7. října. Do kávového festivalu se zapojily kavárny ze Zlínska, Kroměříže, Uherského Hradiště i Uherského Brodu. Většina z nich připravila pro své hosty ochutnávky speciálních káv, kávových dezertů, zvýhodněná menu a někde to bude i kulturní program…
Kavárenskou týdenní oslavu pak završí 8. října Den kávy ve Zlíně na zámku. „Také tento rok nás čeká spousta zajímavých přednášek. Těšit se můžete například na povídání o italské kávě, o tradičním způsobu jejího pražení i servisu. Zajímavá bude určitě přednáška na téma jak vybrat domácí kávovar, jak z něho udělat dobrou kávu a neposledně i jak se o něj správně starat a udržovat ho. Zástupce České barmanské asociace z kávové sekce Adam Troubil nám prozradí mnohé ze svého profesního života a o své zkušenosti se podělí i pražič z regionální pražírny. To a ještě mnohem více zažijete na letošním ročníku Kávafestu,“ lákají k návštěvě pořadatelé akce.
Kromě přednášek se můžete těšit i na stánky lokálních pražíren, u nichž budete moci ochutnávat nejen espresso či cappuccino, ale také třeba filtrovanou kávu připravenou různými způsoby. Zájemci si pochutnají na míchaných kávových drincích nebo si pořídí novou kávovou keramiku. Zajímaný bude určitě i program spolku Calma z Luhačovic. Jeho náplní je ochutnávka dvanácti druhů náhražkových káv i přednášky o kávě. Atmosféru zpestří obsluha v historických kostýmech i imitace historické kavárničky.

PROGRAM DNE KÁVY NA ZLÍNSKÉM ZÁMKU 8. ŘÍJNA 2016
Minitrh kávy: prezentace účastníků kávových trhů a ochutnávky

Dopolední blok přednášek
10.10 Caffezone: Italský způsob pražení kávy, servis, ukázka latte art
11.10 Roman Hiller: Jak si vybrat domácí kávovar a dělat z něho dobrou kávu
12.10 Adam Troubil (z kávové sekce České barmanské asociace): Různé varianty přípravy kávy
13.10 Borek Kunc: Příběh lokální pražírny JAMAI CAFÉ

Odpolední blok přednášek
14.10 Caffezone: Italský způsob pražení kávy, servis, ukázka latte art
15.10 Roman Hiller: Jak si vybrat domácí kávovar a dělat z něho dobrou kávu
16.10 Adam Troubil (z kávové sekce České barmanské asociace): Různé varianty přípravy kávy
17.10 Borek Kunc: Příběh lokální pražírny JAMAI CAFÉ

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace