Nový pořad o vaření nabídne Slovácký festival chutí a vůní

Nový pořad o vaření nabídne Slovácký festival chutí a vůní
Uherské Hradiště Kultura 25 / 09 / 2015

Druhý ročník Slováckého festivalu chutí a vůní, který se uskuteční první říjnovou sobotu v Uherském Hradišti, nabídne návštěvníkům tradiční slovácké speciality, bohatý kulturní program i nový pořad Televize Slovácko o vaření nazvaný Špetka Slovácka.
V sobotu 3. října se od 9.00 opět rozvoní Masarykovo náměstí v Uherském Hradišti slováckými specialitami našich babiček, maminek a tetiček. „Návštěvníci Slováckého festivalu chutí a vůní budou moci ochutnat patenty, vdolečky, pečené  báleše, slováckou zelňačku, bramborový prejt, domácí zabijačku a řadu dalších tradičních pokrmů včetně vína, vinných moštů a burčáku,“ vypočítává Renata Polišenská za Region Slovácko.
Letošním zpestřením celodenního folklorního programu festivalu bude prezentace pilotního dílu nového pořadu o vaření nazvaného Špetka Slovácka, kde budou v hlavních rolích vařit babičky a tetičky podle receptů z Kuchařek tradičních pokrmů na Slovácku. Součástí Slováckého festivalu chutí a vůní, který realizuje Region Slovácko, sdružení pro rozvoj cestovního ruchu, budou i Selské trhy na Mariánském náměstí a pořad o vaření ve Slováckém muzeu.
 

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace