Omáčky starodávné každý uvařit zvládne

Omáčky starodávné každý uvařit zvládne
Uherské Hradiště Kultura 02 / 05 / 2013

Další sobotní tvořivý program ve Slováckém muzeu ovládnou omáčky, které patřily v lidové kuchyni k levným a jednoduchým pokrmům.
Vařily se ve všední dny, často i bez masa - jen s krajancem, knedlíkem nebo bramborovými noky či šlíšky. K tradičním omáčkám patřily například sauátová (húpá), která se vařila především na jaře z čerstvého hlávkového salátu, trnková, jejímž základem jsou vařené trnky (povidla) a vynikající je k uzenému masu, a klobásková omáčka, do které se zužitkovaly domácí klobásky ze zimní zabijačky.
K omáčkám se můžete v sobotu 4. května naučit uvařit jednoduché hrnkové knedlíky a samozřejmě nebude chybět ani malý receptář těchto pokrmů, který bude připraven pro každého návštěvníka. Začátek programu ve Slováckém muzeu je v 9.00.

Tagy článku

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace