Posílejte recepty na beránka
Po velkém zájmu o masopustní receptář se Slovácké muzeum v Uherském Hradišti rozhodlo pro volné pokračování tvořivých sobotních programů s tématem stravy, tentokrát na téma velikonočního receptáře. Záměrem je získat osvědčené předpisy na beránky a mazance z jednotlivých obcí i měst Uherskohradišťska, vysvětluje Kateřina Kamrlová z muzea. Zasílejte proto recepty na beránky a mazance doložené postupem, zpracováním. Také by bylo dobré recepty doplnit fotografiemi, dodávají pracovníci muzea. Jednotlivé příspěvky budou zařazeny do celkového receptáře velikonočních sladkostí. Výsledek této autorské spolupráce s veřejností bude představen v sobotu 31. března od 9.00 do 12.00 v hlavní budově Slováckého muzea na další ze zajímavých akcí s názvem Jaký by byl beránek a mazanec, bez koření, bez vajec?. Každý z návštěvníků si soubor předpisů odnese s sebou.
Příspěvky zasílejte do pátku 23. března na adresu Slovácké muzeum, etnografické oddělení, Smetanovy sady 179, 686 01 Uherské Hradiště nebo na e-mail: katerina.kamrlova@slovackemuzeum.cz.