Rochus bude vonět po jabkách
Foto: ilustrační foto / Jablkovým dobrotám je věnován Slovácký festival chutí a vůní.
Pátý ročník Slováckého festivalu chutí a vůní zavoní jablky jako kdysi v chalupách našich babiček a tetiček. Jablko v sobotu 22. září na Rochusu najdete v mnoha obměnách - ať už v podobě tradičních štrúdlů či jablečných povidel, sirupů, nebo třeba křížal. Nebude chybět ani teplý či správně vychlazený kompot se skořicí a hřebíčkem, který budou postupně připravovat hosté festivalu. Jablko bude i předmětem několika soutěží pro děti a dospělé, které prověří zručnost i odhad.
Zahájení proběhne v 10.00 a až do 16.00 budou mít návštěvníci možnost ochutnat to nejlepší z tradiční kuchyně. Kdo není na sladké, může si dát uzené speciality, česnekové pochutiny, výběr bude z několika polévek, v nabídce budou také oblíbené škvarkové pagáčky. Dobré trávení podpoříte kvalitním vínem od místních vinařů nebo Jarošovským pivem, děti pak mohou směle koštovat třeba vinné mošty.