Rochus provoní dobroty z jablek

Rochus provoní dobroty z jablek
Foto: ilustrační foto
Mařatice Kultura 20 / 09 / 2018

Na Slováckém festivalu chutí a vůní ochutnáte i houbový guláš

Na Rochusu to zavoní tak, jako to kdysi vonívalo v chalupách našich babiček a tetiček. Na Slováckém festivalu chutí a vůní v sobotu 22. září od 10.00 do 16.00 budete moct ochutnat to nejlepší z tradiční kuchyně, sortiment bude opravdu pestrý,“ zve Veronika Friedlová z Regionu Slovácko.

Jablko letos na Rochusu najdete v mnoha obměnách - ať už v podobě tradičních štrúdlů či jablečných povidel, nebo třeba sirupů či křížal. Jablko bude také předmětem několika soutěží pro děti i dospělé, které prověří zručnost i odhad. „Opět budete moci pozorovat tetičky z Kozojídek s jejich proslulými báleši s povidly a mákem, které přímo na plotně ve skanzenu připravují a které pak doslova mizí před očima,“ dodává Veronika Friedlová, která zve i na houbový guláš ze Salaše, koláče a vdolečky, med, pečené čaje, sirupy, ale i zdobené perníky.

Kdo není na sladké, dá si raději uzené speciality nebo česnekové pochutiny. Výběr bude z několika polévek, v nabídce budou třeba i oblíbené škvarkové pagáčky. Dobré trávení můžete podpořit kvalitním vínem od místních vinařů nebo jarošovským a topolským pivem, děti pak mohou směle koštovat třeba vinné mošty. V případě nepříznivého počasí nás zahřeje štamprlka nebo lidová písnička v podání hostujících souborů v doprovodném programu, zvou pořadatelé z Regionu Slovácko.

autor: IVA PAŠKOVÁ
TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace