S nimi maso lépe chutná...

S nimi maso lépe chutná...
Uherské Hradiště Kultura 01 / 06 / 2012

Mezi typická krajová jídla na Uherskohradišťsku patřily mimo jiné pokrmy metyja a krajanec. Metyja z vařených brambor smíchaných s moukou se mazala povidly a sypala mákem a tvořila v minulosti na Uherskohradišťsku oblíbené jídlo všedních dní, zejména v chudobnějších rodinách. Krajanec se běžně pekl jako příloha k omáčkám i zelí a na Slovácku je znám v řadě obměn a variant.
V rámci Tvořivého programu Slováckého muzea přijdou v sobotu 2. června v 9.00 do budovy ve Smetanových sadech Božena Stašková a Marie Habartová z Kunovic, které vás již dnes zapomenuté pokrmy metyju a krajanec naučí připravovat.
A již tradičně každý z návštěvníků dostane navíc vytvořený receptář vybraných předpisů na krajanec a metyju.

Tagy článku

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace