Slovácká jídelna zasytí každého

Slovácká jídelna zasytí každého
Uherské Hradiště Kultura 01 / 08 / 2009

Prázdniny se přehouply do druhé poloviny a tradiční Slovácké slavnosti vína a otevřených památek se kvapem blíží. Ve vzpomínce na uplynulé ročníky se tisícovkám návštěvníků vybaví barevná záplava krojů všech regionů, krásná zákoutí královského města, bujará nálada s vůní burčáku, ale také dlouhé fronty u občerstvovacích stánků a marné naděje ochutnat gurmánské speciality toho či jiného mikroregionu.
„I když se počet občerstvovacích stánků na jarmarku rok od roku zvyšuje, mnohde lidé stáli ve vedru na gastronomickou pochutinu i přes půl hodiny, vzpomíná Antonín Mach, ředitel Klubu kultury, hlavního pořadatele slavností, na jev, který by se letos neměl opakovat.
„Přišli jsme s myšlenku udělat centrální občerstvovací místo, přestavuje Mach projekt příznačně nazvaný Slovácká jídelna. Ta vyroste na Palackého náměstí, které místní znají jako bývalé autobusové nádraží. „Je to blízko středu města, takže hladoví odlehčí jarmarku a přitom mu neuškodí, neboť účelem jídelny je lidi zasytit!
Jak žízeň, tak hlad by tady během okamžiku měly zahnat stovky lidí. „Pochutnají si na různých druzích jídla, od polévky, přes slováckou klobásu, vdolečky až po hotová jídla, vyjmenovává základní občerstvení Milan Křen, majitel Klášterní vinárny a restaurace, která se ujme role hostitele, a dodává: „Samozřejmě že nezapomeneme na točené pivo, víno a burčák.
Velkoobjemové stany Slovácké jídelny nabídnout dostatečný prostor k sezení a poskytnou azyl v případě špatného počasí.

Tagy článku

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace