Slovácký festival gastronomie bude chutnat po medu a ořeších

Slovácký festival gastronomie bude chutnat po medu a ořeších
Foto: Region Slovácko  /  tetičky při gastro - ukázkách
Mařatice Kultura 25 / 09 / 2020

Slovácká kyselica, česnečka, houbový guláš z čerstvých hub ze Chřibů, srnčí guláš s chlebem, chlebové placky se škvarky, cibulkou a zakysanou smetanou, speciality z udírny a spousta dobrot z ořechů a medu se bude podávat v sobotu 26. září od 10.00 na Slováckém festivalu chutí a vůní ve Skanzenu Rochus.

„Tematickými surovinami letošního ročníku jsou ořechy a med, jejich zpracování do sladkých, slaných i tekutých dobrot. Vše ale nebude zaměřeno pouze na ně, na své si přijdou i milovníci dalších slaných i sladkých jídel, vína od místních vinařů a čepovat se bude pivo ze dvou slováckých pivovarů,“ prozrazuje Veronika Friedlová za Region Slovácko.

„Jsem rád, že se organizátorům podařilo najít způsob, jak tradiční a oblíbenou akci zorganizovat i za důsledného dodržování hygienických a bezpečnostních nařízení a podpořit tím místní výrobce, kteří už letos o většinu akcí přišli,“ uvedl Stanislav Blaha, předseda správní rady Regionu Slovácko.

Letošní gastronomickou hvězdou se staly ořechy a med, které bude moderátor akce Martin Rezek patřičně velebit jak v soutěžích, gastronomických ukázkách i specialitách z těchto surovin připravených.

Doprovodný program pro děti i dospělé bude laděn folklorně, proběhne také ukázka ruční výroby nudlí, pečení oblíbených slováckých pochoutek, mezi kterými nesmí chybět  báleše. Na památku si můžete odnést fotku v kroji.

 

Tagy článku

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace