V Louce budou koštovat trnky

V Louce budou koštovat trnky
Louka Kultura 22 / 03 / 2017

K jedněm k nejoblíbenějších gurmánských akcí na Horňácku patří i „Lúcký košt trnek od varených po tekuté“, který se koná v sobotu 25. března od 14.30 v místním kulturním zařízení.
„Přípravy jsou v plném proudu. Peče se cukroví, vůně se line po celém kulturáku. Místní ženy připravují pečivo z kynutého i bramborového těsta, cukrovíčka, samozřejmě bude trnková omáčka s uzeným a naše místní speciality, které stojí za to dojít ochutnat. Zahrádkáři poctivě hodnotí vzorky slivovice a destilátů, komise již obodovala přes 100 vzorků,“ informuje hlavní pořadatelka a starostka Louky, Anna Vašicová.
„Už čtrnáct dní se schází degustační komise, aby vyhodnotila, kdo má letos tu slivovici nejkvalitnější. V místním víceúčelovém zařízení se na podzim třináctkrát vařila povidla starým, tradičním způsobem. Této možnosti využili nejen místní, ale také ze sousedních obcí. Na košt bylo dodáno přes dvacet vzorků povidel. Bude se podávat také trnková omáčka s uzeným masem, báleše, pěry, kvasené šišky, krajance, patenty a různé jiné speciality,“ doplňuje lákavé pozvání další organizátorka, Marie Škopíková.
K tomu všemu bude v doprovodném programu vyhrávat Horňácká cimbálová muzika Jožky Staši, dále vystoupí Horňácký mužský sbor Chotár, ženský sbor Čečera ze Starého Hrozenkova, Mužácký sbor z Lanžhota, ženský sbor Tetky z Kyjova a Mužský sbor z Louky. Takže pozvání na Horňácko patří všem, co rádi koštují modré ovoce ve více variantách - v pečivu, jako „varené“ trnky či jako slivovici.

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace