Vaření vystřídá míchání salátů

Vaření vystřídá míchání salátů
Foto: ilustrační foto
Uherské Hradiště Kultura 08 / 04 / 2015

Slovácké muzeum se tuto sobotu opět promění v domácí kuchyni. Tentokrát vůni z bublající hrnců a pánviček nahradí pestrost čerstvých míchaných salátů. Recepty tradiční i podle vlastní fantazie představí Marie Lekešová z Hluku, která s námi vařila již v březnu, informuje Marta Kondrová, etnografka Slováckého muzea, a vybírá z připraveného menu. Ukážeme, jak se dělá salát se špenátem a ředkvičkami, salát z kysaného zelí, salát s medvědím česnekem a salát z červené řepy.
Brzy na jaře se mladé listy salátů, bylinky a rozličné natě využívaly pro jejich blahodárný zdroj vitamínů. Tepelná úprava bude minimální, např. restovaná cibulka nebo slanina. Jinak to bude vyloženě čerstvá skoro až RAW strava, láká Kondrová na pravidelné Tvoříme v muzeu, která začíná ve Smetanových sadech v sobotu 11. dubna v 9.00.

Tagy článku

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace