Vaří Zdeněk Pohlreich nebo třeba Markéta Hrubešová

Vaří Zdeněk Pohlreich nebo třeba Markéta Hrubešová
Foto: archiv ZP  /  Uznávaný kuchař Zdeněk Polreich.
Zlín Kultura 12 / 08 / 2016

Garden Food Festival zahájil předprodej vstupenek

Vybrané delikatesy, pokrmy nejlepších místních restaurací, farmářské produkty, ale také třeba jídlo, které se vařilo v baťovském Zlíně. Právě některý z pokrmů inspirovaných historickými recepty budou mít možnost ochutnat návštěvníci prvního ročníku Garden Food Festivalu. Ten se se uskuteční 3. a 4. září v zámeckém parku a zlínském zámku a představí zde taková jména jako Zdeněk Pohlreich, Jan Punčochář, Jaroslav Klár nebo třeba Markéta Hrubešová.
Štýrský kapoun, anglický filet, candát a další tři chody tvořily v roce 1938 slavnostní menu, které servírovali J. A. Baťovi na promoční hostině poté, co se se stal doktorem technických věd. Dnes tato jídla po téměř osmdesáti letech budou mít možnost ochutnat i hosté Garden Food Festivalu. „Naše akce se koná ve Zlíně, a proto jsme se rozhodli ohlédnout se i do historie slavné baťovské éry. V archivu Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně jsme objevili toto zajímavé menu, které budeme prezentovat během slavnostní večeře v restauraci Tomášov,“ vysvětluje za organizátory Garden Food Festivalu Pavel Vysloužil. Slavnostní večeře se uskuteční v pátek 2. září v předvečer Garden Food Festivalu a bude přístupná také veřejnosti. „Pokud si milovníci špičkové gastronomie chtějí dopřát tento jedinečný zážitek, rozhodně by neměli otálet. V prodeji bude pouze čtyřicet míst,“ doplňuje Pavel Vysloužil. Vstupenky budou k dostání od pátku 5. srpna v  informačním centru městské radnice ve Zlíně nebo si je lidé mohou zakoupit na webu www.gardenfoodfestival.cz.

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace