Z kuchyně našich babiček
Foto: iDobryDen.cz
Veselské kulturní centrum se opět vrací ke kurzu tradiční kuchyně, tedy přípravě pokrmů podle zvyklostí a zkušeností našich babiček. Kurz se v minulých letech setkal s velmi dobrým ohlasem a někteří účastníci předešlých ročníků se stále vrací, aby si nabyté zkušenosti zopakovali a udrželi, říká Ivo Juřena, produkční Veselského kulturního centra, a připomíná, že ještě je možnost se do kurzu přihlásit na tel. 725 711 748, zbývá několik volných míst.
Účastníky čekají přípravy takových dobrot jako pěry, báleše, šlíšky, šumajzl, koblihy, perníky, patenty a dalších sladkých i slaných pokrmů. Kurz povede Marie Jakubíčková, která se svými kolegyněmi pravidelně navštěvuje různé trhy, kde připravují většinou tradiční kozojídské báleše. S kuchařkou, která vzešla z předešlých kurzů, slavily tyto tetiny z Kozojídek úspěch také v České televizi, kde předváděly přípravu tradičních pokrmů.
Vařit se bude až do Velikonoc v prostorách kulturního domu ve Veselí nad Moravou, kurzovné za lekci činí sto korun. Připraveno je osm lekcí plus jedna rezervní, kdyby bylo potřeba něco zopakovat nebo by mezi účastníky kurzu vznikl nápad na přípravu nějakého neobvyklého jídla, dodal Juřena.
První informativní schůzka se uskuteční příští středu 5. února v 15.30, první lekce s vařením o týden později (12. února, 15.30).