Zasílejte recepty na krajance a metyju
Po velkém zájmu o masopustní a velikonoční receptář se Slovácké muzeum v Uherském Hradišti rozhodlo pro již třetí pokračování tvořivých sobotních programů s tématem stravy.
Obracíme se proto znovu na veřejnost s nabídkou spolupráce, tentokrát na svatodušním receptáři. Záměrem je získat osvědčené předpisy na téměř zapomenuté pokrmy metyja a krajanec z jednotlivých obcí i měst Uherskohradišťska, vyzývá kuchtičky Kateřina Kamrlová ze Slováckého muzea.
K soupisu surovin a postupu zpracování je vhodné přiložit i fotografii, jednotlivé příspěvky budou zařazeny do celkového receptáře velikonočních sladkostí.
Výsledek bude představen v sobotu 2. června od 9.00 v hlavní budově Slováckého muzea na dalším ze zajímavých programů S metyjou a krajancem není hospodyňka smutná, neboť lépe než maso chutná. ... Každý z návštěvníků si soubor předpisů odnese s sebou.
Příspěvky zasílejte do úterý 30. května na adresu: Slovácké muzeum, etnografické oddělení, Smetanovy sady 179, 686 01 Uherské Hradiště nebo na e-mail: katerina.kamrlova@slovackemuzeum.cz.