Hosté se vracejí tam, kde bylo o ně dobře postaráno

Hosté se vracejí tam, kde bylo o ně dobře postaráno
Foto: archiv  /  Pohled na Lesní penzion Bunč.
Slovácko Podnikání 16 / 11 / 2009

Nově zrekonstruovaná chata Bunč, ležící na hranici mezi kroměřížským a uherskohradišťským regionem, má za sebou první sezonu. Ze zchátralé budovy se podařilo novému majiteli, vizovické likérce R. Jelínek, udělat místo, v němž najdou uspokojení stejně tak turisté, cyklisté jako i náročnější klientela. K rozhovoru jsme přizvali Rostislava Dozbabu, který má provoz zařízení ve své kompetenci.

Od prvního května, kdy byl Lesní penzion Bunč slavnostně otevřen, uplynulo hodně vody. Pomohla rekonstrukce zvýšené návštěvnosti?
Skromně přiznávám, že jsme očekávali velkou návštěvnost, ale skutečnost předčila naše skromné plány. Protože ležíme v samém srdci Chřibů, našli k nám v sezoně cestu jak turisté, cyklisté, houbaři, tak i lidé, kteří si sem zajeli jen tak na výlet, na dobré jídlo a pití. Těší nás, že naši hosté k nám jezdí zapomenout na své starosti, protože uprostřed krásné přírody se krásně zapomíná na hluk městského života.
Dobře je u nás i uzavřeným společnostem, které nejsou ostatními hosty nijak rušeny. Zkrátka architekt vyslyšel naše přání a plný provoz dokazuje, že naši prvotní myšlenku, udělat z Bunče víceúčelové zařízení, v němž by každý mohl najít zalíbení, se daří naplňovat.

Je zájem o ubytování? Krize prý tento druh podnikání ovlivnila více, než se očekávalo.
Všeobecně je znát snížení zájmu lidí o ubytování, ale na Bunči máme první sezonu, kterou můžeme hodnotit zatím jen kladně. Ubytovací kapacitu máme rozdělenou podle náročnosti našich hostů a v sezoně nás vyhledávají hlavně cyklisté a turisté. Mají zájem o chatky pro pět lidí, kterých máme celkem sedm. Velmi praktická se ukázala uzamykatelná úschovna kol pro tyto návštěvníky, kteří přijedou, dobře se u nás nají, napijí, přespí a ráno plní síly vyrazí na další trasy.
Kdo má rád soukromí a vyžaduje ubytování na vyšší úrovni, získá soukromí a diskrétní prostory v chatě, v níž jsou pokoje jedno, dvoj i čtyřlůžkové.  Pokoje mají vlastní sociální zařízení a jsou vybaveny tak, aby v nich lidé měli nejen soukromí, ale i veškeré zázemí.
Pro náročnější klienty máme tři 4 apartmány. Apartmán Vizovice s vyhřívanou pecí, apartmán U Jelena s trofejí Zlatého jelena a apartmán Ve Věži s vyhlídkou do širokého okolí.

Chata Bunč je členěna do více sektorů - restauračních provozů. Který z nich je u návštěvníků nejvíce oblíbený?
Letní terasa je slunná a je na ní uprostřed lesů příjemně. Cyklistům jsme připravili rychlé občerstvení včetně nápojů ve venkovním bufetu přímo u teras. Využívaná je oddělená terasa s krbem, kde si mohou naši hosté sami čepovat pivo, opékat špekáčky a hlasitě se radovat, protože jsou od ostatních hostů odděleni.
Určitě vyhledávaný je prostor pro děti, kde jsou pro ně houpačky, prolézačky, pískoviště, skluzavky, lanovka a jiné atrakce.

Podle vašich slov si na nedostatek zákazníků nemůžete stěžovat ani v případě restauračních služeb.
Ano, je to tak, máme v podstatě stálý přísun návštěvníků, kteří mohou využít i nabídky meníček, protože obrat lidí na Bunči neovlivňuje ani pracovní den, ani počasí. Také je důležité, že je u nás otevřeno každý den. Věřím, že dobrá kuchyně vždy vrací zákazníky tam, kde se dobře nají a je o ně postaráno. Vždy se snažíme hostům se vším vyjít vstříc a doufám, že k oboustranné spokojenosti.

Co vše můžete nabídnout uzavřeným společnostem? Už jste nějakou takovou na Bunči měli?
Od otevření restaurace už takových akcí bylo několik. V salonku pro 60 osob proběhly rodinné oslavy, svatby. Všichni se mimo jiné velmi dobře bavili u jukeboxu s karaoke nebo při stolním fotbálku. Účastníci firemních akcí mají k dispozici flipchart, dataprojektor  i připojení na internet. Ve volném čase je možno využít relaxační místnost s parní saunou a whirpoolem a rád bych doporučil novinku - loveckou laserovou střelnici, která kromě zábavy může sloužit i jako výukový trenažér střelby.

K příležitosti otevření Bunče jste vydali knihu. Jaký byl o ni zájem?
Ano, byla vydána kniha s názvem Z Bunče na Kamínku za příběhy Chřibů. Obě dvě střediska firmy RUDOLF JELÍNEK, a. s., Bunč i Kamínka, mají letitou tradici a Chřiby zase své dávné příběhy. Proto stálo za to se věnovat historii Chřibů, lidem, kteří na jejich návrších i ve vesničkách pod nimi kdysi žili. Vznikla tedy tato nádherná kniha historika Marcela Sladkowského a sběratelů chřibských pověstí Jiřího Jilíka a Bořka Žižlavského. Kniha připomene historii i význam této krásné krajiny a osvěží paměť původními historickými fotografiemi.
Mnoho knih bylo u příležitosti otevření Bunče rozdáno a věnováno a dnes jsou k zakoupení v obou našich střediscích.

autor: RADKA SKÁCELOVÁ
TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace