Jarošovský pivovar má za sebou úspěšný rok

Jarošovský pivovar má za sebou úspěšný rok
Jarošov Podnikání 13 / 02 / 2019

Před dvěma lety nový Jarošovský pivovar uvařil první várku piva. A asi dobře. Protože poptávka po místním zlatavém moku vysoce překročila plány managementu pivovaru. Proto byl v druhé polovině roku 2018 vyjednán úvěr od České spořitelny na nákup technologie umožňující zvýšení kapacity výroby. Nyní se výstav pivovaru zvýšil až na 10 000 hl/rok.   
„V roce 2018 jsme uvařili 4 270 hl, což je o 1 750 hl více než v loňském roce,“ prozradil ředitel pivovaru Miroslav Harašta.
Pivovar v loňském roce (mimo svou stálou produkci) nabídl přátelům Jarošovského piva 9 speciálních piv. Plánuje, že v letošním roce jejich počet ještě zvýší - je to reakce na zájem a oblibu pivních speciálů. Ten první v letošním roce navazuje na tradici místního pivovarnictví. Jde o Jarošovský Ursus 19%. Ten byl poprvé v původním Jarošovském pivovaru uvařen ve 30. letech 19. století. V jeho vůni rozeznáte karamelové tóny s dozvuky lehké připáleniny a jemné chmelové okořenění. Po napití vnímáte střední chmelovou hořkost a robustně plné tělo piva s lehounkým alkoholovým podtónem. Posledním vjemem je chuť napalovaného sladu, také karamele s dozníváním až do tónů hořké čokolády.
V únoru se milovníci dobrého piva mohou těšit na Jarošovskou Valentýnskou 13%. Jde o tematicky vyrobené pivo, valentýnsky barevně laděné, které ale zůstává chlapsky hořké. Samozřejmě (mj.) během roku pivovar nabídne i loňské úspěšné speciály: Letňák 11% a Cérka 13%.
Další novinkou je vybudování Minimuzea Jarošovského piva přímo v areálu pivovaru. Návštěvník se zde může seznámit s historií pivovarnictví na Slovácku. Pravidelné exkurze s odborným výkladem probíhají každý pátek od 16 hodin. Zájemci si mohou zarezervovat místo na tel. 608 136 482 nebo na e-mailu info@jarosovskypivovar.cz.
„Navazujeme na vše dobré, co nás minulost naučila, a děkuji všem, kteří nám pomohli tento záměr dotáhnout do konce!  Vážíme si těch střípků historie, které u nás můžete vidět, protože vařit pivo je řemeslo, a to, jak známo, se učí od otců a dědů,“ uzavřel Miroslav Harašta.

banner
TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace