Na pořádný steak do Grandu

Na pořádný steak do Grandu
Foto: sal  /  Šéf kuchyně František Hlavnička
Uherské Hradiště Podnikání 11 / 06 / 2010

Na Nově vaří Babica, na Primě si bere kuchaře na paškál Pohlreich a v restauraci Grand v Uherském Hradišti šéfuje kuchyni František Hlavnička. „Kouzelník od plotny“ nasbíral zkušenosti ve Španělsku, Číně, Rakousku, Lucembursku a od května zakotvil v srdci Slovácka, kde bezpochyby potěší žaludek nejednoho gurmána.
Restaurace a kavárna prošla loni změnami. „Udělali jsme kompletní rekonstrukci kavárny, restaurace i kuchyně, takže všechny prostory jsou opravdu moderní,“ informuje Michaela Kadlecová, která před rokem vrhla všechno úsilí právě do jednoho z neznámějších objektů Uherského Hradiště. A aby ještě více přidala na kvalitě, nyní přijala osvědčeného a známého kuchaře. „Vařil například pro Stanislava Grosse, Marii Rotterovou, Ladislava Šteidla, Daru Rolincovou, Halinu Pawlovskou a další osobnosti,“ vyjmenovává Kadlecová.
František Hlavnička má další bohaté zkušenosti jak ze zahraničí, tak z Česka. „Dva roky jsem byl šéfkuchař Řecké restaurace v Praze a v pražském řetězci Ambiente jsem dělal zástupce šéfkuchaře,“ připomíná štace v rodné zemi Hlavnička, kterého nakonec vítr zavál na jih Moravy. V restauraci Grand už chystá nový jídelní lístek, v němž si jistě každý přijde na své. „Nebudou chybět tradiční česká jídla, středomořská kuchyně s italskými a řeckými prvky a jako specialitu připravuji steak z kvalitního chlazeného hovězího uruguajského masa,“ upozorňuje na delikatesu kuchař, jenž se drží hesla: „Kuchyň se dělá srdcem, ne pouze pro peníze. To je moje gró,“ prozrazuje člověk, který se nejvíce naučil vařit od maminky. „Ta mi dala největší školu spolu s babičkou, která pracovala u šlechticů Kolovratů,“ usmívá se Hlavnička.
Zaručené dobrůtky nejsou jediným lákadlem restaurace a kavárny Grand. „Nabízíme možnost salónků pro samostatné akce a školení až pro sto lidí. Venku je terasa, na níž se může grilovat. Po domluvě je možné uspořádat cokoliv,“ říká Hlavnička. Důkazem vynikající péče je loňské utkání fotbalistů České republiky se San Marinem. „Hostujícímu týmu jsme po tři dny chystali pohoštění a rauty a celý tým San Marina byl velmi spokojený,“ vzpomíná Kadlecová, která má pro příznivce sportu důležitou zprávu. „Pod kavárnou otvíráme klub HogoFogo, kde budou sportovní přenosy, music bar s jukeboxem, kulečník, fotbálek, šipky, pokerové turnaje a další,“ uzavírá Kadlecová.

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace