Nový masokombinát firmy Inpost v Kunovicích

Nový masokombinát firmy Inpost v Kunovicích
Kunovice Podnikání 01 / 11 / 2011

Denně vyprodukují 75 tun masa a masných výrobků, které nabízejí v síti 45 vlastních prodejen po celé Moravě a na západním Slovensku. Řeč je o společnosti INPOST, významném výrobci, zpracovateli masa a masných výrobků v České republice.
Firma před nedávnem dokončila výstavbu moderního komplexu v Kunovicích – Na Záhonech. Na ploše cca 7 hektarů se zde rozprostírá areál, díky jehož činnosti se denně nasytí desetitisíce lidí.
„Celý objekt je rozdělen na čtyři části - bourárnu, masnou výrobu, mrazírenský provoz a expedice,“ upřesňuje vedoucí výroby
Marek Kaláč. Základním pilířem na všech úsecích a jakousi vstupní branou celého zpracovatelského procesu, je příjem surovin. Do masokombinátu je přijímáno pouze maso, u něhož je zaručena čerstvost, prvotřídní kvalita a perfektní opracování. Firemní strategií je snaha zajišťovat vstupní suroviny z velké části českého původu, tudíž z jatečních zvířat, která byla vychována v České republice.
Díky kvalitnímu příjmu surovin, správné technologii a perfektní hygieně je možno spolehlivě garantovat vysokou jakost a trvanlivost chlazeného zboží. Po příjmu putuje surovina k řezníkům, kteří ji pomocí bourárenského pásu, šikovných rukou a ostrých nožů upravují do požadovaných odběratelských a kuchyňských úprav.
Upravené díly masa poté putují dále přímo do expedic, či do masné výroby. „V masné výrobě se rodí oblíbené klobásky, prejty, tlačenky, ale i salámy, nebo uzená masa“ jmenuje vedoucí výroby Marek Kaláč pochoutky, které se vyrábí v novém masokombinátu v Kunovicích. Část produkce masa, určená k exportu, se mrazí. Zamrazování se provádí ve speciálních zamrazovacích tunelech, kde je nastavena teplota -45 °C. Po zamrazení se zboží přesouvá do mrazírenských skladovacích prostor, kde je udržována stálá skladovací teplota na 23 °C pod bodem mrazu.
„Mimo vlastní produkci umožňujeme skladovat v našich prostorách i jiným firmám, které se zabývají chlazeným či mrazeným zbožím. Aktuální kapacita  je cca 45 000 paletových míst, což obnáší cca 30 tisíc tun zboží,“ informuje vedoucí výroby.
Celý systém expedice je v INPOSTU kompletně řešen elektronicky. Na všech pracovištích jsou umístěny dotykové terminály, na kterých se zobrazují objednávky od zákazníků a prodejen.
Požadavky na jednotlivá pracoviště rozděluje distribuční středisko. Tím, na čem si společnost zakládá, je stoprocentní dodržování veterinárních a hygienických norem v celém masokombinátu. Pravidla jsou v tomto ohledu nastavena nad standardy EU.
„Zaměstnanci při každém příchodu do práce procházejí hygienickou smyčkou a následně si vždy přeberou čisté pracovní oblečení. V provozu se plně využívají veškeré ochranné pracovní pomůcky - roušky, síťky, ochranné rukavice apod. Provozy jsou denně po ukončení prací kompletně omyty a desinfikovány. Veškerá prováděná činnost je pod stálým veterinárním dozorem pracovníků krajské veterinární správy. Veterinární správa pravidelně provádí provozní stěry z pracovních prostor a pomůcek. Taktéž produkované výrobky podrobuje laboratorním mikrobiologickým rozborům,“ podotýká výrobní vedoucí Marek Kaláč.
Denní produkci 75 tun masa a masných výrobků v novém masokombinátu obstarává 90 pracovníků. Firma INPOST dlouhodobě spolupracuje s učilištěm v Uherském Hradišti. Pro zdatné absolventy oboru řezník - uzenář firma připravuje zajímavé pracovní pozice. Společnost v současné době zaměstnává celkem cca 360 lidí.
Z nového masokombinátu z Kunovic se zboží expeduje k velkým i malým odběratelům v rámci celé ČR, ale i do zahraničí. Odběrateli jsou další velcí i místní menší výrobci domácích uzenářských výrobků, ale i menší odběratelé, jako restaurace, školní jídelny, nemocnice apod. V současné době firma nabízí kompletní sortiment chlazeného vepřového a hovězího masa, vepřové a hovězí droby, mrazenou drůbež, mrazené ryby a ucelený sortiment uzenářských výrobků (párky, klobásy, salámy, speciality, vařená výroba, trvanlivé a fermentované výrobky, uzená masa) a další doplňkové zboží.
„Součástí firmy je vlastní obchodní síť, která je denně zásobována čerstvým zbožím z vlastní produkce. Informace o původu masa jsou denně zveřejňovány na našich firemních prodejnách. Pro naše zákazníky jsou pravidelně připravovány týdenní akční slevy od středy do úterý. V našich prodejnách si můžete nakoupit akční zboží bez omezení množství nákupu daného výrobku. Heslem našich prodejen je: Kupte si, kolik unesete.“ upozorňuje vedoucí výroby Marek Kaláč.

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace