Otevíráme …

Otevíráme …
Uherské Hradiště Podnikání 22 / 12 / 2010

Již ve středu 29. prosince se veřejnosti poprvé otevřou dveře zbrusu nové pasáže Menton a restaurace Le Nautic. Opět rekordně krátká rekonstrukce, která začala v březnu letošního roku, proměnila nenápadný objekt v uherskohradišťské Prostřední ulici v exkluzivní místo, které je svým interiérem i službami živou pohlednicí z Azurového pobřeží.
V nově vzniklé zastřešené pasáži našla své místo kavárna, která je obrazně zasazena přímo do francouzského městečka Menton, ze kterého je to však jen tisíc metrů do Itálie. Markýzy, okna s typickými okenicemi, živé olivovníky i nabídka jídel a nápojů dělá z pasáže skutečnou středomořskou oázu v centru Uherského Hradiště. Vynikající italská káva, originální sladké moučníky, ale také lahodné saláty, sýry, ryby a třeba i právě připravené sushi pak umocňují celkový prožitek.
V prvním patře navázala na pasáž Menton nová středomořská restaurace Le Nautic, která si díky nabídce zážitkové gastronomie inspirované francouzskou a italskou kuchyni klade nemalé ambice. Čerstvé bretaňské ústřice se šalotkovým vinegretem, tartar ze žlutoploutvého tuňáka s čekankou, minestrone se strouhaným parmazánem a hladkolistou petrželkou, steak z norského lososa s čerstvým listovým špenátem a holandskou omáčkou, mušle ve vinné páře se šalotkou a řapíkatým celerem, grilované chobotnice, kalamáry a krevety, pravé italské risotto a spaghetti, domácí ravioly plněné ricottou, jehněčí hřebínek s bylinkovou krustou. To je jen krátký výčet z bohatého jídelního lístku. Všechny pokrmy budou připravovány z čerstvých surovin. Ryby a mořské plody se budou dovážet čerstvé dvakrát týdně přímo od moře. Zkušení kuchaři s mnohaletou zahraniční praxí pak budou doplňovat stálý jídelní lístek o speciální denní nabídky. Vychutnat si tak můžete například lahodného humra z akvária umístěného přímo v restauraci. Kompaktní celek nové pasáže pak doplňuje několik salónků, sport bar v přízemí a pokerový klub v podkroví objektu.
Pod náročnou rekonstrukci, která si vyžádala investici 50 milionů korun, je podepsána společnost Synot Real Estate, která je majitelem objektu. Realizace stavební dokumentace i návrhu interiéru se chopila slovenská společnost Cube Design, generálním dodavatelem byla uherskohradišťská stavební společnost PaPP. Při rekonstrukci byla použita také speciální vzduchotechnika, která se stará o celoroční klimatizování pasáže. Vzduchotechnické jednotky jsou vybaveny ohřívači, chladiči a rekuperátory, které zajišťují zpětné získávání tepla. Nejenže vedou k vytvoření komfortního prostředí v pasáži a úspoře energií, ale zároveň jsou tak šetrné k životnímu prostředí.

Tagy článku

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace