Pivovar zdvojnásobuje výrobu, zájem překonal očekávání

Pivovar zdvojnásobuje výrobu, zájem překonal očekávání
Foto: ilustr. web
Jarošov Podnikání 27 / 08 / 2018

Z Jarošovského pivovaru s nepořízenou… Už nikdy. Majitelé minipivovaru v Uherském Hradišti totiž po půldruhém roce života zdvojnásobují výrobní kapacitu z 4 800 na 10 tisíc hektolitrů ročně! Poptávka po jarošovském pivu překročila i nejoptimističtější očekávání.
„Technologický upgrade jsme plánovali až v letech 2019 až 2020, ale protože zájem konzumentů dramaticky překročil naše výrobní možnosti, musíme na zvýšenou poptávku reagovat. Už se stalo, že jsme nebyli schopni uspokojit všechny zákazníky,“ vysvětlil Miroslav Harašta, ředitel pivovaru v Uherském Hradišti, který rozjel výrobu loni v únoru.
Aktuálně už v areálu pivovaru stojí první várka nových ležáckých tanků, druhá část technologického zařízení dorazí koncem září. „Jelikož jsme získali bankovní úvěr, můžeme výrobu rozšířit o hodně dříve, než jsme plánovali,“ těší Haraštu. Za vysokou poptávkou je podle něj výroba striktně dodržující tradiční postupy řemeslného pivovaru, místní suroviny a fortel hradišťských sládků. „I přes zvyšování výroby zůstáváme minipivovarem, který vyrábí pivo pro Slovácko, na které mohou být místní hrdi!“ zdůraznil ředitel.
Nemění se ani stálá nabídka, ve které zůstává klasická desítka, jedenáctka Jura, dvanáctka Jarošovský ležák a čtrnáctka Šohaj. A každý měsíc nový speciál. V září pivovar vypustí do světa 16% speciál uvařený na počest svatého Rocha a svatého Václava, patrona českého piva.

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace