Předvánoční speciály z Jarošova
Foto: ilustrační foto
Přelom listopadu a prosince je pro milovníky pivního moku na Slovácku vždy menším svátkem. Dlouhou řadu produktů Jarošovského pivovaru totiž s příchodem adventu rozšíří speciál Jarošovská Adventní 14% a o pár dnů později i čertovský vymazlený Jarošovský Lucifer 12%.
K výrobě Jarošovské Adventní 14%, tedy spodně kvašeného piva s přídavkem medu, použil sládek Milan Esender světlý slad z Kroměřížské sladovny a mnichovský slad z humnové sladovny Záhlinice.
"Vařeno je dekokčně na dva rmuty, s trojím chmelením třemi druhy chmele," objasňuje sládek a dodává, že hlavní kvašení probíhá na spilce s následným dokvašováním v ležáckých tancích, do kterých ještě před sudováním přidává med.
"Po napití si vychutnáte vyšší plnost piva se středním řízem a díky přidanému medu je jeho hořkost příjemně zjemnělá a doznívající v jemném medovém tónu," slibuje sládek Milan Esender.
To Jarošovský Lucifer 12% má opravdový říz. Překvapí barvou, neboť se jedná o světlý ležák, zato ohromí pekelnou hořkostí pozvolně doprovázenou vyváženou chmelovou vůní. Jedná se o pěnivý mok pro opravdu velké hříšníky a žíznivé povahy!