Tlačenka od brodské VOMY je Regionální potravinou roku

Tlačenka od brodské VOMY je Regionální potravinou roku
Foto: archiv
Zlínský kraj Podnikání 02 / 07 / 2018

Konec dobrý, všechno dobré. Zlínský kraj dnes ukončil devátý ročník soutěže o Regionální potravinu. Hodnotitelská komise zde naposledy v letošním roce vybírala vítěze - nové nositele prestižní značky. O Regionální potravinu se ucházelo 121 výrobků od 29 producentů. Odborná komise ocenila osm výrobků ze Zlínska s výjimečnou kvalitou a ryzí chutí.
Výrobky přihlášené do soutěže hodnotila čtrnáctičlenná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
Soutěž si za dobu své existence vybudovala renomé a popularita výrobků s puncem „Regionální potravina“ stoupá. Přívlastek regionální se v případě oceněných potravin zúročí hned několikrát. Především se jedná o produkt vyrobený v konkrétním regionu, což je základní podmínka soutěže. Zároveň i podíl místních surovin je stanoven nejméně na 70 procent, hlavní surovina přitom musí být stoprocentně tuzemského původu.
Letošní soutěže se ve Zlínském kraji zúčastnilo 121 produktů od 29 výrobců, největší zájem byl o kategorii Ostatní. O logo se soutěžilo v devíti kategoriích.
Úspěch v letošním ročníku slaví také výrobci ze Slovácka. V kategorii  Masné výrobky tepelně opracované získala prvenství výběrová tlačenka uherskobrodské společnosti VOMA, v kategorii alkoholické a nealkoholické nápoje je oceněn jako nejlepší hostětínský mošt Jablko Rakytník BIO, který vyrábí Moštárna Hostětín.

autor: Adéla Kousalová
TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace