Víno Zlomek & Vávra otevřelo nové vinařství

Víno Zlomek & Vávra otevřelo nové vinařství
Foto: sal  /  Slavnostní přestřižení pásky za účasti majitelů vinařství, slováckého senátora i hejtmana Zlínského kraje.
Boršice u Blatnice Podnikání 02 / 09 / 2019

Díky novým technologiím se můžete těšit na perlivá vína a další speciality

Víno Zlomek & Vávra otevřelo v Boršicích u Blatnice zcela nové vinařství. Přestože si tato společnost stále zachovává charakter rodinného vinařství ze slovácké vinařské podoblasti, při výrobě vína se teď může spolehnout na jedno z nejmodernějších výrobních zázemí v celém Česku.
„V loňském roce tomu bylo přesně deset let od doby, kdy naše vinařství vyrobilo své první láhve vína. A právě v tomto pro nás tolik symbolickém roce jsme si začali postupně plnit jeden náš velký společný sen. Chtěli jsme totiž získat zázemí, kde budou díky moderním technologickým postupům vznikat skutečně špičková vína. Stálo nás to obrovské úsilí a nasazení, spousty překonaných překážek, stovky probdělých nocí. Ale jsem rád, že se nám tento sen podařilo splnit a dnes můžeme slavnostně otevřít naše nové vinařství,“ uvedl Tomáš Vávra, spolumajitel Víno Zlomek & Vávra.
Hlavní předností nového vinařského provozu v Boršicích u Blatnice je jeho moderní výrobní technologie, která odráží poslední trendy v oblasti zpracování hroznů a výroby vína. „Od ročníku 2019 se tak můžeme při výrobě našich vín opřít např. o moderní systém řízeného kvašení, včetně průtokového chlazení hroznů a rmutu. Nová izobarická linka pak umožní výrobu perlivých vín, frizzante a dalších novinek. Navíc se tak celková kapacita našeho vinařství zvýší až na 500 tisíc láhví ročně,“ dodal Libor Zlomek, další spolumajitel Víno Zlomek & Vávra, vinař, enolog a také člen představenstva Svazu vinařů České republiky za slováckou vinařskou podoblast.
Nové výrobní zázemí uvítají nejen samotní vinaři, ale také spokojení zákazníci. „Díky novým technologiím se naši zákazníci mohou v rámci letošního ročníku těšit hned na několik novinek. Především připravujeme start výroby našich perlivých vín a dalších specialit, které budou odrážet moderní trendy v gastronomii,“ uvedl Tomáš Vávra.

Více informací o Víno Zlomek & Vávra
U zrodu silné vazby mezi rodinami Zlomků a Vávrů byli otcové dnešních společníků, dva kamarádi Josef a Bohuš, muzikanti z Boršic u Blatnice. Víno pro ně bylo tím třetím do party. Cestu k němu si našli skrze muziku. Vypěstovali si ho, zušlechtili a zamilovali si jej. Bylo pro ně zábavou, trápením i radostnou euforií.
Na tuto rodinnou tradici navázali dva bratři Zlomkovi, Libor a Radek, a dva Vávrovi, Tomáš a Petr. Myšlenka přeměnit vinařství v živobytí v nich rezonovala tak silně, že jí nedokázali odolat. Stmelila je dohromady a přesvědčila k návratu ze vzdálenějších míst, kde sbírali životní i pracovní zkušenosti, zpět na rodné Slovácko. Každý z bratrů do vznikajícího vinařství přinesl něco ze sebe, ze svého klukovského příběhu. Jejich zkušenosti se vzájemně propletly tak, jak se proplétají letorosty vinné révy, a vytvořily pevný celek s hlubokými kořeny. Sklepmistr Petr Vávra, vinař a enolog Libor Zlomek, ekonom Radek Zlomek a obchodník Tomáš Vávra spojili ruce, smysly i hlavu a stali se duší vinařství Víno Zlomek & Vávra.
První společnou vinařskou radostí bylo Rulandské bílé roku 2007. Jeho kvality jen potvrdily, že se dobře rozhodli. Od toho okamžiku hrozny pod jejich rukama zrají, bobtnají, narůstají a splétají se. Každý rok je přitom ve vínech jiný a originální.

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace