Barča Tymrová jubilejní královnou regionů
Foto: pas
Vítězství není jen moje, ale celé party lidí, kteří mi pomáhali...
Jubilejní, dvacátou královnou regionů na veletrhu GO a Regiontour 2017 se stala Barbora Tymrová, studentka 2. M oboru Management pro média a reklamu SOŠ v Luhačovicích, která devítičlenné porotě představila mikroregion Buchlov. Zvítězila tak mezi devíti zástupkyněmi regionů z celé republiky.
V první disciplíně přítomné pozvala na sedm nejdůležitějších akcí v mikroregionu. Pokračovala vtipnou divadelní scénkou o černé paní Hildegardě z Buchlova, do které přizvala spolužáky ze třídy i svého šestiletého brášku Janka. Scénce dodaly středověký nádech kostýmy, které zapůjčila Libuše Mikulová z HB Collegia. Ve volné disciplíně zazpívala ve slavnostním buchlovickém kroji lidovou píseň Jedú, chlapci jedú v úpravě Petra Gablase, při které ji tancem doprovodila Lucie Tymrová a Jan Pluhař. V závěrečné prezentaci krajové speciality nabídla bramborové patenty, které podávali studenti oboru Gastro na starodávné lidové keramice z dílny Renaty a Jaroslava Crlových z Buchlovic. Porotu přesvědčila propracovaností jednotlivých disciplín, zpěvem, nápaditostí, improvizací a hlavně osobním šarmem. Jubilejní ročník byl velmi silný, ale Barborka nás všechny okouzlila, řekl bezprostředně po předání korunky Jaroslav Rektor, ředitel pořádající společnosti Efektmedia a předseda poroty. Vítězství není jen moje. Patří hlavně rodině, učitelkám, které přípravám věnovaly spoustu času, a hlavně spolužákům ze třídy i z gastra, kteří patenty připravili, vychválila pomoc celé party lidí letošní vítězka. O obrovský frgál a sladkou odměnu se pak ve škole rozdělila a ochutnali všichni, kdo s přípravou pomáhali.
Mezi soutěžícími byla i Kateřina Píšťková z Domanína, která reprezentovala SŠPHZ Uherské Hradiště. Finalistka letošního ročníku Tváře DOBRÉHO DNE připravila folklorně laděnou prezentaci Slovácka, porotě představila, jak se oblékají vdané ženy do kroje, zazpívala populární píseň a jako krajovou specialitu nabídla fazolačku s uzeným masem a česnekovými osuchy.