Břestek zavalili turisté, ale i jedlíci

Břestek zavalili turisté, ale i jedlíci
Foto: pas
Břestek Společnost 25 / 01 / 2010

Navařili jsme osm set porcí, tak se snad dostane na každého,“ říká Stýskal

Na pochod Okolo Břestecké skaly letos vyrazila pětistovka účastníků. Slunečné mrazivé dopoledne přímo vybízelo k vycházce do zasněžených Chřibů. Malí, velcí i čtyřnozí účastníci vesele pochodovali po trasách 8 a 15 km. Další pětistovka lidí se přišla jen nabaštit a nakoupit do ešusů zabíjačku, kterou navařila parta pomocníků okolo Petra Stýskala. „Navařili jsme přes osm set porcí nejrůznějších zabíjačkových pochoutek, tak se snad dostane na každého a gurmáni si přijdou na své,“ spokojeně mrská knírem Petr Stýskal.
„Stalo se novým trendem rádoby turistů - přijít pokorzovat od sportovní haly po hospodu Pod skalú a hlavně naplnit břicha a přinesené nádoby,“ směje se nejeden z účastníků. Ať je to, jak chce. Turisté, kteří přišli za pochodem, si odnášeli příjemné zážitky ze zimního lesa, nějakou tu setkávací štamprlku, zaslouženou odměnu v podobě dobrého jídla a také diplom na památku. Ti ostatní, co se přišli hlavně nabaštit, pak nějaké to kilo bez zimních zážitků navíc. K dobré chuti i náladě hrála už tradičně kapela Telegraf.

Galerie

TOPlist