Čtvrtina vzorků získala 19,2 bodu
Foto: pri
Kdo přišel, tomu bylo vstupné odpuštěno. Kde? Na ochutnávce slivovice v Kudlovicích. Každý rok se připravujeme na sto lidí. Chlapi si mohou povykládat a vznikne tak příjemná atmosféra. Letos jsme termín posunuli, protože všechny gořalky nebyly vypálené. Nebylo to dobře, posmutnělým hlasem řekl Petr Pekař, člen výboru TJ Sokol Kudlovice. 13. ročník kudlovickým sportovcům přinesl opravdu smůlu. V kombinaci s počasím byla návštěvnost slabší. Příští rok opět ve stejném termínu. Koncem ledna, maximálně do Valentýna, tak jak je zvykem. Dokud prostě bude zima, rezolutně prohlásil Pekař, kterého velmi rychle po příchodu hrstky návštěvníků smutek přešel. Máme tady 206 vzorků, nikam nepospícháme, tak ulejem toho nejlepšího, vyzval své kolegy k ochutnání vzorku vítězného Radka Šilce z Jankovic. Hmm, dobrá. Kvalitní. Už jsem měl toho Řezníčka z Babic a zdál se mi lepší, mísily se názory. Pokud to bude hodnotit lidský faktor, tak tyto diskuze budou vždycky. Kdyby to dělal automat, bylo by to jinak. Hodnotí to člověk. A člověk je tvor omylný, usmířil Pekař názorový rozkol. Špičky by byly možná v jiném pořadí, ale zbytek hodnocení by zůstal stejný, dodal Pekař, který nechal připravit 55 diplomů pro pěstitele, kterým degustátoři udělili hodnotící známku 19,2 bodu a výše.