Cukroví versus klobásky
Foto: KM
Titul za nejlepší klobásku 6. ročníku získal Pavel Kročil
Zatímco ze všech domácností voní vánoční cukroví, Nivnici v sobotu provoněly klobásky. Konal se zde již šestý ročník Nivnického klobáskování, který nabídl na ochutnání 22 vzorků klobásek. Devět vzorků dodaly firmy a jedenáct vzorků bylo od domácích výrobců klobásek. Na každý stůl tak postupně hostesky nosily vzorky klobásek. Povinností návštěvníků pak bylo každý vzorek ochutnat a ohodnotit bodovou škálou od jedné do pěti a body zapsat do připravené tabulky. Každá klobáska měla svou specifickou chuť a nechyběla ani nivová či zvěřinová klobáska. Klobásky dodali nejen lidé z Nivnice, ale i z Biskupic, Břestku, Korytné a Nivnice. I ochutnávat přijeli lidé ze širokého okolí - ti, kteří se koštu zúčastňují pravidelně, i ti, kteří zde byli letos poprvé. Koštování oživil také kulturní program, ve kterém vystoupili stepařky a kytaristé z Domu mládeže z Uherského Brodu. Před losováním bohaté tomboly čítající více jak osmdesát cen došlo i na vyhlášení výsledků. První místo získal Pavel Kročil, druhé Antonín Stojaspal a třetí Vlastimil Bartoš, všichni tři z Nivnice.