Dočkají se žáci voňavého bochníku?

Dočkají se žáci voňavého bochníku?
Foto: archiv školy
Uherské Hradiště Společnost 31 / 03 / 2011

V dnešním světě plném supermarketů, polévek z pytlíku a nákupů po internetu si malé děti už jen těžko dokážou představit, jak se třeba peče chleba, který jim maminka dává do školy ke svačině.  
V ZŠ Za Alejí v Uh. Hradišti se žáci se svými učiteli rozhodli, že si chleba upečou. A šli na to doslova od zrníčka. Na podzim v rámci hodin pracovního vyučování starší žáci změnili kus školního pozemku na pole, za pomoci vypůjčené kobyly Azíry pole bránovali a nakonec zaseli pšeničná zrnka. V září proběhnou žně, kdy sklizenou úrodu cepy vyrobenými v hodinách pracovního vyučování nejdříve vlastnoručně vymlátí, pšenici ve mlýně nechají pomlet na mouku... no a na konec upečou chléb. V době dlouhého čekání na vůni chlebové kůrky ušijí haleny pro žence, vyrobí ošatky na bochníky, naučí se písničky o chlebu, v příslušných hodinách budou o zlatavém bochníku psát a bude se i kreslit. Každý se zapojí podle svého zájmu a schopností. A výsledkem nebude jen ten chléb. Všichni si snad svačin začnou více vážit, když už si vyzkouší, kolik práce a času je ten krajíc bude stát.

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace