Festival nabídl pagáčky i houbový guláš

Festival nabídl pagáčky i houbový guláš
Foto: ket
Mařatice Společnost 26 / 09 / 2018

Rochus provoněly speciality tradiční slovácké kuchyně

Už potřetí se otevřely brány skanzenu Rochus pro milovníky gastronomických specialit ze všech koutů Slovácka. Festival chutí a vůní se blýskl i folklorním programem, o který se postarali například malí tanečníci z boršické Pentličky.
Velký zájem ze strany návštěvníků byl o houbový guláš připravený Mykologickým klubem Salaš. „Jsme tady již potřetí a pokaždé se setkáváme s velkým zájmem právě o houbový guláš. Lidé dokonce chodí s konvičkami a berou si ho domů,“ pochlubila se Alena Filípková, předsedkyně salašského mykologického klubu, který o víkendu pořádá tradiční výstavu hub. Pro letošní rok připravili padesát litrů této houbové pochoutky.
Ukázka tradiční výroby probíhala i u chlebové pece, kde mohli návštěvníci ochutnat pagáčky. „Děláme je podle původní receptury, a to jak na sladko, tak také na slano. Lidé mohou pagáčky ochutnat a děti si je mohou dokonce i připravit,“ prozradila Helena Staufčíková, která se na ukázce pečení speciality podílela.

Tagy článku

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace