Gulášového klání se účastnilo pět týmů
Foto: adel
Venkovní areál na Košíkách provoněla vůně pravých kotlíkových gulášů. Již popáté se zde konala Gulášparty s důrazem na ochutnávku kuchařského umění jednotlivých obcí Uherskohradišťska. Letos se mezi sebou popraly týmy z Halenkovic s kančím gulášem od Antonína Gajdošíka, Tupesy se segedínským gulášem Jiřího Hrabce, Uherské Hradiště se srnčím gulášem Bohuslava Opravila a Mařatice s daňčím gulášem ředitele Klubu kultury Uherské Hradiště Antonína Macha. Bez zastoupení nezůstali ani místní, za které vařili zabijačkový guláš Jaroslav Dobeš s Ivanem Pjevičem. Do degustace a následného hodnocení se zapojilo přes dvě stě návštěvníků, kteří za nejchutnější guláš zvolili kančí z kuchyně Antonína Gajdošíka z Halenkovic.