Houbaření se stalo rodinným koníčkem

Houbaření se stalo rodinným koníčkem
Foto: pri
Nivnice Společnost 07 / 02 / 2013

Těsně pod vítězným stupínkem skončila na třináctém koštu hub zavařených ve sladkokyselém nálevu v Nivnici Zdenka Hladišová. V třicetičlenné konkurenci ji od 1. místa dělil pouze jeden bod. I po převzetí skleněného džbánu s vybroušenou dvojkou a společném fotografování byla zjevně překvapená. Vybrat toho nejlepšího je velmi těžké, ale pán ze Slovenska přispěl vzorkem praváků, poukázala Hladišová na fakt, že konkurovat pouze s václavkami bylo těžké. Samotný těsný rozdíl ale naznačuje, že i tak návštěvníkům její vzorek chutnal. Víte, u nás moc lepší hřiby nerostou. Nechodíme příliš daleko, pouze po našem okolí. Václavky rostou všude a lépe se i sbírají, rostou v trsech a velmi rychle v košíku přibývají, vysvětluje, proč zavařovala právě václavky.
Ve velkém množství přidávám cibuli, jinak je to přibližně stejný nálev jako na okurky se zeleninou, prozrazuje recept. A co ji k houbaření přivádí? Velmi ráda s manželem chodím na houby. Není to naše vášeň, ale spíš koníček a sport. Můžeme něco udělat pro své zdraví na procházce v přírodě, uzavírá Hladišová.

Galerie

Košt hub v Nivnici

Košt hub v Nivnici

30 / 01 / 2013
TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace