Jandová obhájila postup do finále Akademie Pivních Znalců!

Jandová obhájila postup do finále Akademie Pivních Znalců!
Foto: sal
Uherský Brod Společnost 06 / 03 / 2018

Nadvakrát, nebo na hladinku?

Přesně před týdnem se v Pivovaru Uherský Brod odehrálo regionální finále II. ročníku programu Akademie Pivních Znalců. Do něho se v průběhu února a března zapojilo celkem 425 hostinských z celé republiky.
Letos se zaregistrovalo o 15 % více hostinských než v roce 2017. Je to potěšující zpráva, která říká, že jdeme s hostinskými společnou a správnou cestou, vedoucí ke kvalitně načepovanému a naservírovanému pivu, popisuje Bořivoj Bartoněk, obchodní sládek Pivovarů Lobkowicz.
Do regionálního finále se kvalifikovalo osm nejúspěšnějších hostinských. Mezi nimi nechyběli dva zástupci Slovácka - Petr Pavlica z Pivnice u Petra ve Veselí nad Moravou a Zdeněk Pálka ze Staré Kotelny v Jarošově. Provozuji osm let hospůdku pivních speciálů a baví mě to stejně jako je lidem točit, přiznal Pálka, soutěžící číslo 2.
V prostředí historické varny pivovaru v Uherském Brodě předvedl svoje umění čepování piva před čtyřčlennou porotou, která hodnotila kvalitu přípravy pivního skla, vlastní čepování, vzhled načepovaného piva a způsob servírování.
Zlatou plaketu Akademie Pivních Znalců nakonec obhájila Eva Jandová z restaurace Radniční sklípek v Kroměříži, která společně s Markem Vyroubalem a Ondřejem Macháčkem postoupila do národního finále. To se uskuteční v polovině května v Pivovaru Černá Hora.  
Cílem akademie je zlepšení pivní kultury, osvěty a především kvality čepovaného piva pro zákazníky. Sládek pivo vaří a hostinský jej dělá - to je motto akademie,“ vysvětlil Bartoněk. „Proto věnujeme vzdělávání a vztahu hostinských k našemu pivu prvořadou pozornost!“

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace