K ochutnání byly dezerty Lady Baker z MasterChef

K ochutnání byly dezerty Lady Baker z MasterChef
Foto: Monika Podolská
Uherské Hradiště Společnost 16 / 05 / 2019

Mezinárodní festival, určený pro všechny milovníky dobrého jídla a pití, zavítal již podruhé do Uherského Hradiště. Osmnáct amatérských i profi kuchařů si v prostorách bývalé jezuitské koleje otevřelo svůj vlastní gastro podnik a pohostilo kolemjdoucí tím nejlepším ze své kuchyně.
První květnová neděle zaplnila areál jezuitské koleje nespočtem kulinářských dobrot i návštěvníků. Ti se zde setkali na food festivalu Restaurant Day, který je zajímavý svým ojedinělým konceptem. Díky němu si může kdokoli na jeden den otevřít svou vlastní restauraci a ukázat světu své kulinářské umění.
Festival nabídl bohatý výběr slaných, sladkých, studených i teplých pokrmů a nápojů domácí produkce. Dorty a zákusky, koláče, muffiny, donuty, sušenky, pomazánky, polévky, sandwiche, burgery, sushi, sušené maso, chilli con carne, hovězí líčka na víně nebo třeba jarošovské pivo...
Velký zájem vzbudily dezerty od Kateřiny Kolbové alias Lady Baker ze Zlína, známé z kuchařské show MasterChef. Kolbová představila čokoládové dortíky, choux (tj. větrník), pistáciové buchty nebo grepové tartaletky Kačaletky, s kterými zabodovala i u poroty v gastro soutěži. Několikametrové fronty zájemců, kteří toužili tyto dezerty ochutnat, měly za následek jediné - za pouhých 90 minut od zahájení akce měla Kolbová jako první z účastníků vyprodáno. „Vůbec by mě nenapadlo, že budou mít moje zákusky takový úspěch. Jsem nadšená a šťastná, že všem chutnalo. Jen mě mrzí, že se nedostalo na všechny, co si tu nekonečnou frontu vystáli. Akce byla ale skvělá a už teď se těším na další ročník!“ pochvalovala si Kolbová. Ostatní prodávající ji záhy následovali.
Oblíbené byly i alko nanuky NaNook od Aneli Mrázové, řepové burgery od Ester Tomanové nebo nové příchutě poctivé Zázračné limonády (např. Nakouřená višeň s kapkou whiskey či celerová soda Bestceler). Na své si přišli také bezlepkáři, vegani nebo příznivci raw stravy.
I přes nepříznivé počasí se akce vydařila, přilákala přes stovku spokojených návštěvníků. „Jsem příjemně překvapena chutěmi i prezentací dnešní akce. Hradiště prostě žije!“ sdělila Lucie, jedna z návštěvnic festivalu.
Další ročník Restaurant Day UH odstartuje již 29. září.

banner
autor: Monika Podolská

Galerie

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace