K zakousnutí se podávaly bagetky

K zakousnutí se podávaly bagetky
Foto: pri
Traplice Společnost 06 / 03 / 2013

Kuneta: I u nás v regionu jdou vypěstovat pěkná vína

Ani doba ideální ke stříhání vinohradů neodradila pěstitele révy vinné od toho, aby si našli cestu na výstavu vín do Traplic. Je to prestižní košt a vinaři si jej přeci nenechají ujít. Ani v Salonu vín tolik kvalitních vzorků pohromadě nenajdete, rozhodně pronesl mluvčí Petr Kuneta při představení domácí akce v režii Českého zahrádkářského svazu. Je to pro ně svátek a raději práci odloží na neděli. Pravidelně mohou degustovat širokou plejádu vín na jednom místě. Také si mohou navzájem sdělit své poznatky, dodal Kuneta. Zajíci se, jak říká myslivecké moudro, sčítají až po honu, ale na tomto koštu už počáteční ranní invaze naznačovala, že organizační výbor bude spokojený a že kromě vinařů využila možnost návštěvy i početná skupina laiků. Košt začínáme v devět hodin, ale není to proto, že v tuto dobu přijíždí autobus s velmi početnou skupinou návštěvníků. Koštovat je lepší brzy zrána. Chuťové buňky jsou nezatížené a i potřebné smysly jsou rozhodně v lepší kondici, odvrací se Kuneta od původní otázky týkající se návštěvnosti. Uznává však, že stovka lidí půl hodiny před zahájení před budovou základní školy ho potěšila a naznačila, že košt může být považován za vydařený. Místní se pochlubili také přehledným seznamem vín vyrobených z úrody místních nebo okolních tratí Kudlovic a Jalubí. Snažíme se vyzvednout naše vinaře nebo vína, která vznikla na našem území, v regionu. Letos jich v nabídce je šedesát čtyři. Vyšli jsme vstříc návštěvníkům, kteří se ptali po vínech pěstovaných přímo v našem regionu. Jsme hrdí, že výsledky dokazují, že i u nás v regionu jdou vypěstovat pěkná vína, uvedl Kuneta. Pořadatelé připravili návštěvníkům drobné překvapení. U stolů v předsálí se podávaly k zakousnutí zdarma toastované bagetky pokapané olivovým olejem. O zdejší košt projevili zájem i návštěvníci z Kopřivnice, který si jej vyhlédli na internetu. Ze 498 vzorků nebyli vybráni hlavní šampioni. Zato téměř dvacet procent vzorků od degustátorů obdrželo 18,5 bodu a víc, za což si jejich majitelé odnesli pamětní keramickou medaili.

Galerie

Tagy článku

TOPlist

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace